İslami Haberler

Kudüs'te Ramazan coşkusu

Kudüs'te Ramazan coşkusu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2528 Beğen : 0

Kudüs'teki Müslümanlar, Ramazan ayını karşılamak için tefler eşliğinde salavat getirerek yürüyüş düzenledi

Kudüs’te, Filistinliler tef ve davul eşliğinde ramazan ayını karşılama yürüyüşü düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Caddesi'nde başlayan yürüyüşte, “Allah Kudüs’ü korusun”, “Hoş geldin ramazan” pankartları taşıyan Filistinliler, çaldıkları tef ve davullar eşliğinde salavatlar getirdi.

Yürüyüşü organize eden Ahly el-Kudüs Kulübü yöneticisi Annan Natch, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yürüyüşü ramazan ayını karşılamak ve bir geleneği yaşatmak amacıyla yaptık. Burası bizim toprağımız, Müslümanız ve buranın sahibiyiz. Yahudilerin tüm yaptıklarına rağmen buradan ayrılmayacağız mesajını vermek istedik" dedi.

Batı Şeria’dan yürüyüşe katılmak için çocukları ile Kudüs’e geldiğini belirten Natch, “Kalendiya sınır kapısındaki İsrail kontrol noktasından ancak üç saatte geçerek buraya gelebildik” diyerek şikayetini dile getirdi.

Öte yandan Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’ya giden yolların tamamı her ramazan ayında olduğu gibi yine özel olarak ışıklandırıldı.

MESCİD-İ AKSA'NIN AVLUSUNDA ŞEMSİYELER KURULDU

Mescid-i Aksa'nın avlusunda ise gelenlerin rahatça ibadet edip, oruçlarını açabilmeleri için dev şemsiyeler kuruldu.

Filistin’deki uygulamaya göre, ramazan ayının başlaması için hilalin çıplak gözle gökyüzünde görülmesi gerekiyor. Bu nedenle ramazanın hangi gün başlayacağı henüz bilinmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler