İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kore Müslümanlarından Diyanet’e ziyaret

Kore Müslümanlarından Diyanet’e ziyaret

Kore Müslümanlarından Diyanet’e ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2815 Beğen : 0


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Koreli Müslümanlardan oluşan bir heyeti makamında kabul etti.

Kore Müslümanları Federasyonu Genel Sekreteri Abdurrahman Zeki Javang, başkanlığındaki heyeti kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini kaydetti.

İki ülke arasındaki mesafenin uzak olduğunu ancak iki ülke Müslümanlarının birbirlerine kardeş bağı ile bağlandığını ifade eden Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Öncelikle ülkemize hoş geldiniz. Kore’deki Müslüman kardeşlerimizin temsilcilerini Başkanlığımızda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Aramızda uzun mesafeler olsa da Allah bizleri kardeş kılmıştır. İslam kardeşliği kan kardeşliğinin de fevkindedir. Nerede olursa olsun Müslümanların birbirlerinin dertleriyle dertlenmeleri, aynı vücudun azaları gibi olmaları Peygamber Efendimiz tarafından emredilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının yüzü aşkın ülkede çalışmaları var. Son yıllarda Müslümanların azınlık olarak yaşadığı ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimizle nasıl yardımlaşabiliriz? Onun yollarını arıyoruz. Bu amaçla ‘Müslüman Azınlıklara Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ adıyla yeni bir vakıf kurduk. Kore’deki kardeşlerimizle ilişkilerimiz henüz gelişme noktasında. Ancak sizin bu ziyaretiniz inşallah bu ilişkilerin canlanmasına öncülük yapacaktır.”

Kore Müslümanları federasyonu Genel Sekreteri Javang ise, gördükleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, Türk halkını kendilerine kardeş gördüklerini söyledi. Kore’de İslam’ın gün geçtikçe daha fazla yayıldığını ve anlaşıldığını kaydeden Javang, “1955 yılından bu yana İslam dini gün geçtikçe daha da gelişmektedir. Şuanda Kore genelinde 135 bin Müslüman var. Kore’de cami sayısı ise sadece 15 tanedir. Artan Müslüman sayısıyla bu sayı yetersiz kalmaktadır. Daha büyük camilere ihtiyacımız var. Kore Müslümanları Federasyonu İslam dininin yayılması için çaba sarf etmektedir.” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler