İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kızına tecavüz edip öldüren vaize 8 yıl hapis

Kızına tecavüz edip öldüren vaize 8 yıl hapis

Kızına tecavüz edip öldüren vaize 8 yıl hapis
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3199 Beğen : 0

Suudi Arabistan'da 5 yaşındaki kızı Lama'ya tecavüz eden ve işkenceyle onu öldüren bir vaiz, mahkeme tarafından 8 yıl hapse ve 270 bin dolar kan parası ödemeye mahkum edildi. Sol gazetesinin haberine göre, AFP'ye konuşan avukat Türki el-Raşid, sanık Fayhan el-Ğamdi'nin 800 kırbaç cezası da aldığını, aynı zamanda kızın annesi olan eski karısına kan parası ödeyeceğini söyledi. Ancak kızın annesi, kan parası olarak 2 milyon 700 bin dolar istiyor. Kızın annesinin avukatı olan Raşid, suça yardım ettiği söylenen Ğamdi'nin ikinci karısına da 10 ay hapis ve 150 kırbaç cezası verildiğini açıkladı.

25 Aralık 2011 tarihinde vücudunda çok sayıda morarma ve yanık ile birlikte kafatası ezilmiş, kaburgaları ve sol kolu kırılmış durumda hataneye getirilen küçük, birkaç ay sonra yaşamını yitirmişti.

Suudi televizyonlarında dini yorumlar yapan ancak devletin "resmi" görevlisi olmadığı belirtilen Ğamdi, kıza kablo ve değnekle işkence yaptığını itiraf etmişti. Hastanede çalışan Randa el-Kalib, kızın kendilerine getirildiği zaman sırtında kırık olduğunu ve neredeyse vücudunun her yerinde tecavüz izi bulunduğunu söylemişti.

Ğamdi'nin, küçük kızın "bekaretinden şüphe duyması" üzerine kıza tecavüz edip işkence yaptığı iddia edilmişti.

Bu senenin başında mahkemenin Ğamdi'ye az bir ceza vereceğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, Suudi Arabistan'daki bazı gruplar daha ağır ceza verilmesi ise kampanya başlatmıştı. Ülkede tecavüz ve insan öldürmenin cezası ölüm olmakla birlikte, bir babanın çocuğunu ve bir kocanın eşini öldürmesi "ölüm cezası" kapsamına alınmıyor. Ğamdi'nin suçunun ceza aralığı 5 ila 12 yıl.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler