İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kerbela'da Muharrem etkinlikleri başladı

Kerbela'da Muharrem etkinlikleri başladı

Kerbela'da Muharrem etkinlikleri başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2434 Beğen : 0

Hicri takvimine göre yılın birinci ayı olan Muharrem ayının gelmesiyle birlikte Hz. Muhammet S.A.V‘in torunu Hz. Hüseyin ile ehl-i beyt ve arkadaşlarının şehit edildiği Kerbela kentinde muharrem ayı etkinlikleri başladı. DHA muhabiri Ahmet Muhtaroğlu Kerbela‘dan Muharrem ayının ilk görüntülerini çekti.

Muharrem ayrı geldi, siyah bayraklar göndere çekildi, merasimler de başladı.

Irak ve dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçiler muharrem ayının ilk gününde Kerbela‘da buluştu. Muharrem merasimlerine başlayan ziyaretçiler, Kerbela‘da muharrem ayının gelişini simgeleyen silah bayrakların göndere çekilme merasiminde de hazır bulundu. Kerbela‘daki muharrem etkinliklerine katılan ziyaretçiler Hz. Hüseyin ile kardeşi Hz. Abbas‘ın türbelerini de ziyaret ederek, Kerbela faciasından dolayı hüzün ve üzüntülerini de belirterek siyah elbiselerle matem havasına girmeye başladılar. Geceli ve gündüzlü olarak kalabalık olan Kerbela‘da muharrem etkinlikleri 50 gün boyunca devam edecek. Hicri takviminin yeni yılı 1437 bugün başladı, bu münasebetten dolayı bazı hayır sevenler Hz. Hüseyin aşkına Kerbela‘ya akın eden ziyaretçilere yemek ve içecek ziyafetinde bulundu. Etkinliklerin huzur içinde geçmesi için sıkı güvenlik tedbirleri alındı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler