İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kenya Hükümeti Camileri Kapatmaya Hazırlanıyor !

Kenya Hükümeti Camileri Kapatmaya Hazırlanıyor !

Kenya Hükümeti Camileri Kapatmaya Hazırlanıyor !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4178 Beğen : 0

Kenya hükümeti, Şebab'a adam toplandığı bahanesiyle ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde bir camiyi, silahlı Eş Şebab grubuna adam toplandığı bahanesiyle kapatan Kenya hükümeti başka camilerin de kapatılabileceği sinyalini verdi.

Kenya hükümetinden üst düzey bir yetkili, ülkedeki bazı camilerde gençleri Şebab'a yönlendirme çalışmaları yapıldığını ve bu camilerin kapatılması gerektiğini ileri sürdü.

Kenya hükümetinin bu yaklaşımına tepki gösteren Kenyalı Senatör Billow Kerrow, eleştirilerini şu şekilde sıraladı; "Bu yaklaşım, uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı için Mombasa limanını tamamen kapatmaya ya da bir evi orada oturan kiracı suçlu olduğu için bombalamaya benziyor. Hükümetin, suç ilediğinden şüphelendiği kişileri hedef alması lazım, camileri değil."

Kerrow açıklamalarına şöyle devam etti, "Hükümet camileri hedef alarak, Müslümanların şüphelerini doğrulamış oldu. Hükümet kişileri değil, dini bir inancı hedef alıyor. Eğer bir Müslüman lider Şebab için adam topluyorsa, gidin ve onu alın. Bulunduğu camiyi kapatırsanız o başka birine gidecektir"

Kenya askerleri yaklaşık altı ay önce, bir camiye baskın düzenlemiş ve camide bulunan 100 kişiyi Şebab üyesi olmakla suçlayıp gözaltına alımıştı. Kenya askerlerinin sopalarla döverek gözaltına aldığı kişiler,n daha sonra suçsuz oldukları anlaşılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler