İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kazakistan'ın camii damgalı altın paraları

Kazakistan'ın camii damgalı altın paraları

Kazakistan'ın camii damgalı altın paraları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3245 Beğen : 0

Kazakistan Merkez Bankası dünyanın en iyi camiileri olan Faisal ve Zahir'in resmini taşıyan saf altından yapılan maden paralarını piyasaya çıkartı. Her biri 500 Kazak Tengesi (3 Dolar 35 cent) değerindeki hediyelik maden paraların yüzünde dünyanın en büyük ve en gözde camiilerinden biri olan Pakistan İslamabad'da bulunan Faisal Camii resmi bulunurken ikinci bir maden prada ise yine en güzide camii Malezya'da bulunan Zahir camiinin resmi bulunuyor.

Kazakistan Merkez Bankası tarafından hazırlatılan ve iki türlü camii resimlerini taşıyan maden paraların 3,11 gram ağırlığında, 16 mm çapında ve 999 ayar altından yapıldığı öne sürüldü. Her birinden 3 bin adet bastırılan paraların altın madeni olarak piyasa değerini kaybetmeyeceği kaydedildi.

İslam dünyasının en büyük camiileri arasında yer alan Pakistan'daki Faisal Camii 5 bin metre kare alanı ile 300 bin müslümanın sığabileceği kapasitesine sahip. Diğer yandan Malezya'da bulunan Zahir Camii ise dünyanın en güzel 10 camiisi arasında yerini alıyor.

Kazakistan Merkez Bankası daha önceki yıllarda da İslam Dünyası'nın tarihi mekanların yanı sıra en güzel camiileri serisine Kabe (Mekke), Muhamed Ali Camii (Kahire), Ömer Ali Saifuddin Camii (Brunei), Taj Ul Camii (Bophal-Hindistan), Sultan Camii (Singapur), Kaya Kubbesi (Küdüs) resimli değerli maden paralarını çıkartmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler