İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kazakistan'da yüksek sesle "Amin" diyene para cezası

Kazakistan'da yüksek sesle "Amin" diyene para cezası

Kazakistan'da yüksek sesle "Amin" diyene para cezası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1735 Beğen : 0

Kazakistan’da cemaatle kılınan namazda yüksek sesle "Amin" diyen bir kişiye ceza verildi. Kazakistan’ın batısındaki Uralsk şehri İdare Mahkemesi bölge sakini Marat Muhanbetov cemaatle namaz sırasında sesli olarak “Amin " dediği için cezalandırıldı.

Mahkemenin kararında "Muhanbetov dini ibadeti ihlal ederek, dini hizmeti engelledi ve saygısızlık yaptı” denildi. Kendisine ceza olarak 250 dolar para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Basın Servisi bir açıklama yaparak Muhanbetov’un ülkede yıkıcı dini hareket olarak kabul edilen Selefiliğin temcilcisi olduğunu belirtti.

Muhanbetov hakkındaki suçlamaları reddederek, mahkemenin verdiği para cezasını ödeme imkanı bulunmadığını, anne babasının yaşlı ve engelli olduklarını, onların ilaçlara ihtiyacı olduğunu, kendisinin ise işsiz olduğunu söyledi.

Kazakistan'daki camilerde cemaatin nasıl "Amin" diyeceği kontrol ediliyor. Selefiler her rekat sonuna sesli olarak, geleneksel İslami hareketlerin temsilcileri ise sessizce “Amin” diyorlar.

Daha önce Jenazan şehrinde de bir kişi namaz sırasında aynı davranıştan dolayı cezalandırılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler