İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kazak Dini Liderden Görmez’e ziyaret

Kazak Dini Liderden Görmez’e ziyaret

Kazak Dini Liderden Görmez’e ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3225 Beğen : 0

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kazakistan’ın “Mesuliyeti ağır fakat çok onurlu bir göreve geldiniz. Kazakistan bizim dost ve kardeş ülkemiz. Biz aynı millet fakat iki ayrı devletiz. Bugüne kadar Kazakistan’la çok güzel ilişkilerimiz oldu. Bundan sonra ilişkilerimizin daha da güçlenerek devam edeceğine olan inancım tamdır” dedi.

Başkan Görmez, şöyle konuştu;

“Kazakistan son dönemde maddi kalkınmada büyük ilerleme sağlamıştır. Ancak, maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmayı da ihmal etmemek lazım. Maddi ve manevi kalkınma birlikte sağlandığında ülke için ilerleme sağlanmış demektir. Din eğitimi ve din hizmeti alanlarında gayret göstermek zorundayız.” Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının işleyişi hakkında Dini İdare Başkanı Mayamerov’a bilgi verdi.

Kazakistan Dini İdare Başkanı Mayamerov, samimi karşılamadan duyduğu memnuniyeti belirterek, Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olan Türkiye ile dini ve sosyal alanda işbirliklerini sürdüreceklerini ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler