İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Katar'da Ramazan'a özel çocuk bayramı kutlandı

Katar'da Ramazan'a özel çocuk bayramı kutlandı

Katar'da Ramazan'a özel çocuk bayramı kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1398 Beğen : 0

Katar'da, Ramazan ayına mahsus geleneksel "Garangau" kutlamasında çocuklara hediye ve şekerlemeler dağıtıldı.

Körfez ülkelerinde yaygın olan Ramazan ayının 15'inci gecesinde düzenlenen Garangau kutlamasında, Katar'daki çocuklar da geleneksel kıyafetlerini giyerek, sokaklarda ezgiler söyledi.

Çocukların Ramazan ayının yarısını tamamlamaları sebebiyle ödüllendirilmeleri amacıyla düzenlenen kutlamalarda, ellerinde çantalarla evlerin kapısını çalan çocuklara çeşitli hediyeler, çikolata, şekerleme ya da tatlı ikram edildi.

Ramazan ayındaki "Çocuk Bayramı" olarak da bilinen kutlamalara, özel ve devlete bağlı bazı kurum ve kuruluşlar da katıldı.

Garangau ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde de yoğun şekilde kutlandı, Doha'da bu geceye özel düzenlenen faaliyetlere ait fotoğraf ve görüntüler paylaşıldı.

Katar'ın yanı sıra diğer Körfez ülkeleri de Garangau'yu kutluyor. "Çocuk Bayramı"nın ismi, lehçeler nedeniyle bazı ülkelerde farklı şekillerde telaffuz ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler