İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Karl Marks İslam'ı tanısaydı...

Karl Marks İslam'ı tanısaydı...

Karl Marks İslam'ı tanısaydı...
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3463 Beğen : 0

Vatan gazetesine değerlendirmelerde bulunan Özkes, sosyalizm ve İslam ilişkisini değerlendirdi ve büyük bir polemiği başlatacak sözlere de imza attı.

Sosyalizmin, "mülkiyetin toplum yararına kullanılması" olduğunu ifade eden Özkes, "Sosyalizm, toplumdaki her ferdin tüm sosyal sorunlarının devlet tarafından üstlenilmesidir, garanti altına alınmasıdır. Benim anladığım sosyalizm budur. Sosyalizmi böyle anladığımız zaman bakıyoruz ki, sosyalizmin İslam ile örtüşüyor" dedi.

Özkes, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin uygulamalarına baktığımız zaman, peygamberden sonraki islamın önderlerinin uygulamalarına baktığımız zaman toprak ağalığı islamda yoktur. Toprak işleyenin su kullanın diyoruz. İslam tarihine baktığımız zaman fetihlerden sonra toprakların insanlara dağıtıldığını görüyoruz. İslamın en örtüşmediği şey komünizm ile kapitalizmdir. Fakat İslam dünyasına bakıldığında İslam ile kapitalizm nerdeyse sırt sırta, yan yana geldiğini görüyoruz. Oysa İslam kapitalizme karşıdır ve sosyalizmi benimser."

TANISAYDI ÖYLE DEMEZDİ!

Karl Marx'ın "Din halkların afyonudur" sözüne de değinen İhsan Özkes, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Orada olay şu, engizisyon mahkemesi var, Ortaçağ dönemi... Kilisenin insanları sömürmesi var. Karl Marx, 'Din halkların afyonudur' dediğinde İslamı tanımyordu. Eğer İslamı tanımış olsaydı, 'din afyondu' sözünü kesinlikle söyleyeceğini düşünmüyorum. Onun yaşadığı koşullarda ve kast ettiği din halkın afyon sözünde İslam yoktur. Onun kastettiği o günkü düzende sömüren kiliselerdir. O sözü İslama dair algılamak yanlıştır. Marx İslamı tanısa belki Müslüman olurdu, neden olmasın."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler