İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Karadağ İslam Birliği Başkan Feyziç’ten Diyanet’e ziyaret

Karadağ İslam Birliği Başkan Feyziç’ten Diyanet’e ziyaret

Karadağ İslam Birliği Başkan Feyziç’ten Diyanet’e ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2707 Beğen : 0
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Karadağ İslam Birliği ile Diyanet İşleri Başkanlığının arasındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede olduğunu kaydederek, “Sizin oradaki varlığınız sadece Karadağ için değil Balkanlardaki kardeşlerimiz için de önemlidir. Her türlü ihtilaftan ayrı, Müslümanların birliği için ve dini kimliklerini muhafaza etmek için sizin oradaki varlığınızı çok önemsiyoruz.” dedi.
Balkanlarla ortak bir tarihi geçmişin olduğunu ifade eden Başkan Görmez, şunları söyledi;
“Ülkelerin sınırları değişmiş olabilir ama tarihin sınırları değişmez. Tarih bir nehir gibi akmaya devam ediyor. Balkanlarda yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizle ortak bir tarihimiz, kültürümüz, geçmişimiz var. Bu ortak geçmiş her birimize sorumluluklar yüklüyor. Bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Balkanlardaki dini kurumlarla Diyanet İşleri Başkanlığının arasındaki ilişki tarihi ve tabii bir ilişkidir. Oradaki Müslümanların kimliklerini muhafaza etmesi, sizin çaba ve gayretlerinize bağlıdır.”
Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç ise, bu ziyaretin Başkan Görmez’e bir teşekkür ziyareti olduğunu ifade ederek, “Karadağ İslam Birliğini Diyanet İşleri Başkanlığının bir parçası olarak görüyoruz. Bizim dedelerimizle sizin dedeleriniz aynı devletin vatandaşlarıydı. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizlere olan desteğiniz her zaman yanımızda oldu. Sizin desteklerinizle birçok projeyi yürüttük. Sizin de söylediğiniz gibi bizim ortak bir tarihi geçmişimiz var. Bundan sonrada Karadağ ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki bu ilişki her zaman devam edecektir.” dedi.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler