İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kadiri Tarikatı Şeyhinin Tabutu Sancaklar Eşliğinde Taşındı

Kadiri Tarikatı Şeyhinin Tabutu Sancaklar Eşliğinde Taşındı

Kadiri Tarikatı Şeyhinin Tabutu Sancaklar Eşliğinde Taşındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 6555 Beğen : 0

Gaziantep'in Araban ilçesinde yaşayan Kadiri tarikatı şeyhlerinden Latif Şahin'in cenazesi, mezarlığa kadar tarikat sancakları eşliğinde götürüldü. Tarikat üyeleri, cenaze defnedilinceye kadar çeşitli ilahiler okuyup, zikirde bulundu.

Midesindeki rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören Kadiri Tarikatı Koşan Ocağı Çavuşu Şeyh Latif Şahin, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Araban Belediye BaşkanıMehmet Özdemir'in dayısı olan Şeyh Latif Şahin, Araban Merkez Cami'de, öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine, Kosan Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar'ın yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,Şanlıurfa'nın Suruç İlçesine bağlı Kosan kırsal mahallesindeki Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, daire amirleri, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve Kadiri tarikatı şeyh ve üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Törenin ardından cenaze ilçe mezarlığına kadar cenazeye katılanların omuzlarında getirildi. Cenaze Koşan ocağının sancakları eşliğinde taşınırken, tarikat üyeleri ve katılanlar tarafından mezarlığa götürülmesi esnasında sık sık salavat getirilip, dualar edildi. Şeyh Latif Şahin, çeşitli zikirlerin çekilip, ilahiler okunarak, son yolculuğuna uğurlandı.

Defin törenin ardından Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Şeyh Latif Şahin'in ailesi, Yeşilova Mahallesindeki İlçe Stadyumu yanında bulunan Gaziantep Büyükşehir BelediyesiSosyal Tesisi'ne geçerek, taziyeleri kabul etmeye başladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler