İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kabir ve türbeler ibadet yeri değildir

Kabir ve türbeler ibadet yeri değildir

Kabir ve türbeler ibadet yeri değildir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3053 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kabirler ve türbeler ibret ve ziyaret mekanlarıdır ama ibadet yerleri değildir" dedi.

Sahabe Safvan Bin Muattal Cami ve Külliyesi'nin temel atma törenine katılmak üzere Adıyaman'a gelen Görmez, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından temel atma törenine katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in veda hutbesinde 100 bin kişiye hitap ettiğini, 100 bin kişiden sadece 10 bin sahabenin Arabistan yarımadasında vefat ettiğini söyledi.

Görmez, "Bu sahabeler yeryüzüne dağılıp Resulü Ekrem'in rahmet mesajını dağıttı. Bütün dünya tarihçilerini utandıran 'İslam'ın kılıçla yayıldığı' iddiası var. Onların elinde ne top ne tüfek vardı. Onların dillerinde sadece Muhammed Mustafa ve rahmet mesajları bulunuyordu. Onlar rahmet mesajlarını yeryüzüne dağıttı" diye konuştu.

Anadolu'ya 540 sahabenin geldiğini, 40'ının Diyarbakır'da savaşlarda şehit düştüğünü ve bölgeye defnedildiğini belirten Görmez, şöyle devam etti:

"İslam, tevhit dinidir. Kabirler ve türbeler ibret ve ziyaret mekanlarıdır ama ibadet mekanları değildir. İbret ve ziyaret için gelenlerin ibadetlerini yapabilmeleri için cami temelini atıyoruz. Bu camiyi, buraya ziyarete gelenlerin Allah'a secde edip dua etmeleri için yapıyoruz. Bid'at ve hurafelere kapılmayın. Buralarda Rahman'a secde edelim. Bid'at ve hurafelere yer vermeyelim. Çaput bağlamak, buralardan bir şeyler istemek bid'attır. İbret mekanlarında sadece ziyaretlerimizi yaparız, duamızı ise Allah'a ederiz."

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının "Peygamberimiz ve insan onuru" olduğunu hatırlatan Görmez, İslam coğrafyasında halen insanların onurunun kırıldığını kaydederek, "Şam'da, Halep'de, Bağdat'ta, Arakan'da, Myanmar'da, Afrika'da ve dünyanın nice yerlerinde insan onuru çiğnenmeye devam ediyor. İstedik ki bu yıl Resulü Ekrem'in insana verdiği değeri öne çıkaralım. İslam coğrafyasında onuru zedelenen din kardeşimiz kalmasın" dedi.

Çözüm süreci

Görmez, çözüm sürecine, Hz. Peygamber'in Hacerü'l-Esved taşını Kabe'ye yerleştirmesi olayını örnek gösterdi.

Görmez, şöyle konuştu:

"Gelin, hepimiz hırkamızı yere serelim. Hırkamızın üzerine bu topraklarda kırılan, rencide edilen, ayaklar altına alınan her kardeşimizin onurunu koruyalım. Kırılmış, küsmüş, ötekileşmiş, kendisini öyle hisseden herkesin kalplerini hırkanın üzerine koyalım. Çektiğimiz bütün acıları, şehitlerimizin acısını, teröre çocuklarını kurban vermiş annelerimizin gözyaşlarını koyalım. Hırkanın bir ucundan Edirne'deki, bir ucundan Bursa'daki, Trabzon'daki kardeşimiz tutsun. Diğer ucundan Adıyaman'daki, Samsun'daki kardeşlerimiz tutsun. Allah'ın değer verdiği insanlık onurunu, Rasullulah'ın Kabetullah kadar değer verdiği insan onurunu, en büyük Kabetullah olan, ki en büyük Kabetullah kalptir, işte o Kabe'nin köşesine hep birlikte koyalım, yerleştirelim."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler