İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kabe-i Muazzama'da 24 saat temizlik

Kabe-i Muazzama'da 24 saat temizlik

Kabe-i Muazzama'da 24 saat temizlik
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3157 Beğen : 0

Her yıl milyonlarca Müslüman'ın hac ve umre için ziyaret ettiği Kabe-i Muazzama'da temizlik çalışmaları, hac dolayısıyla artan kalabalığa rağmen 24 saat aralıksız devam ediyor.

Hac günlerinin yaklaşmasıyla Kabe'de ziyaretler yoğunlaştı. Binlerce Müslüman, Allah'ın emrini yerine getirmek ve İslam peygamberinin izinde olduğunu ifade etmek için Mekke'ye akın ediyor.

Günün her saatinin tıklım tıklım dolu olduğu tavaf alanı ve Mescid-i Haram, hacı adaylarının bu kutsal vazifeyi daha sağlıklı bir ortamda yapabilmeleri için sürekli temiz tutuluyor.

Kabe'nin temizlik işlerinde ağırlıklı olarak Pakistan, Bangladeş veya Hindistanlı Müslümanlar çalışıyor.

Yüzlerce temizlik işçisinin 24 saat boyunca vardiyalar halinde çalıştığı Kabe'de temizlik işleri, hiç aksatılmadan yerine getiriliyor. Mekke'de Mescid-i Haram'ın temizliği profesyonel şekilde yapılıyor. Temizlik sırasında en çok üzerinde durulan husus ise ibadetlerin aksamaması.

"Allah'ın evi" olarak da ifade edilen Kabe'de hacı adaylarının bir kısmı tavaf yapmaya, bir kısmı da ibadet ve duaya devam ederken, şeritlerle çevrelenen bölgeler, temizlik makineleri ve temizlik görevlileri tarafından hızlı bir şekilde temizleniyor. Temizliğin ardından geçişe izin verilen kısmı dolduran hacı adayları, Beytullah'ı ziyarete devam ediyor.

Özellikle hac döneminde temizlik işçilerinin sayısı artırılırken, sadece hac sezonu için özel temizlik işçileri getiriliyor.

Her saat başı sürekli olarak temizlenen tavaf bölgesinin yanı sıra tüm Kabe'de ve Mescid-i Nebevi'de halılar sürekli olarak süpürülüyor, yıkanıyor.

- Corona virüsü için gerekli önlemler alındı

Bu arada, hac öncesi endişeye neden olan ağır akut solunum yetmezliği sendromu (SARS) hastalığına benzer belirtilere neden olan corona virüsü konusunda da şimdiye kadar olumsuz bir durum yaşanmadı.

Suudi Arabistan yetkilileri, corona virüsü için de gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Dünyada ilk kez geçen yıl eylül ayında tespit edilen corona virüsünden şimdiye kadar 139 kişinin etkilenmesi ve bu nedenle 58 kişinin hayatını kaybetmesi, 114 kişinin corona virüsüne yakalandığı, 49 kişinin ise hayatını kaybettiği Suudi Arabistan'da tedirginliğe neden olmuştu.

Suudi Arabistan yönetimi, ekipler kurarak, hava, kara ve deniz yoluyla kutsal topraklara ulaşacak misafirleri, gerekli kontrollerini yaptıktan sonra ülkeye kabul ediyor.

Hacı adayları için gerekli tüm hazırlığın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile beraber yürütüldüğü, ülkeye giriş yapan tüm hacıların aşılarının kontrol edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan yönetimi, şimdiye kadar yapılan tetkiklerde, kutsal topraklara gelen hacı adaylarına corona virüsüne rastlanmadığını açıklamıştı.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının hastaları sürekli gözlemlediğini belirten sağlık yetkilileri, şimdiye kadar bu hususta bir vaka yaşanmadığını vurguladı.



Hacı adaylarının özellikle temizliğe dikkat etmeleri, maske kullanmaları, ellerini yıkamalarının onları hastalıklardan uzaklaştıracağına işaret eden uzmanlar, kalabalık ortamlarda mutlaka maske kullanılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler