İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İsveç'teki cami saldırılarına 'kalpli' protesto

İsveç'teki cami saldırılarına 'kalpli' protesto

İsveç'teki cami saldırılarına 'kalpli' protesto
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 6050 Beğen : 1

İsveç’in farklı şehirlerinde toplanan binlerce kişi cami kundaklamaları protesto etti

İsveç’in farklı şehirlerinde son haftalarda yaşanan cami kundaklamaları, binlerce kişi tarafından protesto edildi. İsveç’in başkenti Stockholm ile Göteborg ve Malmö gibi şehirlerinde bugün öğle saatlerinde yapılan gösterilere binlerce kişi katıldı.

Stockholm'de yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protestoda polis güvenlik önlemleri aldı. Olaysız geçen protestoya katılan İsveç Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke, hükümetin gelecek ay İslamofobi’ye karşı önlemler alacağını söyledi. Protestoları, İsveç Müslüman Konseyi (SMC) ve İsveç Genç Müslümanları (SUM) gibi grupların da aralarında bulunduğu 40'tan fazla grup düzenledi.

Stockolhm'ün kuzeyindeki Uppsala şehrinde yapılan protestoda konuşan Yerel Yönetimler Bakanı Ardalan Shekarabi de, "İnsanların camilere gitmekten korkmasının dini özgürlüğe karşı tehdit olduğunu" söyledi.

Uppsala kentinde yılbaşı sabahı bir cami daha kundaklanmış, bu cami bir hafta içinde ülkede kundaklananı üçüncü cami olmuştu.

POLİS ÖNLEMLERİNİ ARTIRIYOR

Cami kundaklamalarının ardından İsveç polisi güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Polis, ibadethanelerin temsilcileri ile diyalogun artırılması, güvenlik polisi ile işbirliğinin öne çıkarılması ve özel olarak camilere dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

İsveç'in güneydoğusundaki Eskilstuna kentinde 25 Aralık'ta bir caminin kundaklanmasında çıkan yangında 5 kişi yaralanmıştı. İsveç’in güneyindeki Eslöv kentinde ise 26 Aralık'ta kundaklanan bir camide maddi hasar meydana gelmişti.

İsveç'te ırkçılık ve yabancı düşmanlığı üzerine çalışmalar yapan Expo Vakfı'nın araştırmasına göre, geçen yıl ülkede camilere yönelik en az 12 saldırı yapıldı. Bunun ayda en az bir saldırı anlamına geldiğini ifade eden Expo Vakfı'nın baş editörü Daniel Poohl, camilere yönelik saldırıların her zaman yetkililere bildirilmediğine dikkati çekti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • Evrim KAYA

    Evrim KAYA

    her yerde haklılar bi,rgün kazanacak. İnsanların ibadetleriyle ibadetevleriyle ne uğraşıyorsunuz ...

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler