İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İslam’ı seçti, 22 kişiye vesile oldu

İslam’ı seçti, 22 kişiye vesile oldu

İslam’ı seçti, 22 kişiye vesile oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3097 Beğen : 0

Suudi Arabistan’da hizmetçilik yapan Vietnamlı bir bayan önce kendisi İslam’a girdi sonra da ailesinden ve akrabalarından 22’sinin Müslüman olmasına vesile oldu.

Çalıştığı evin sahibi bayanın vesilesiyle Müslüman olan Vietnamlı kadın, yine aynı bayanın eşliğinde Allah’a davet yolunda iyi bir eğitim alabilmek için Merkezi Riyad’ın kuzeyinde bulunan Davet, Rehberlik ve Yeni Nesillerin Bilinçlendirilmesi için İşbirliği Ofisi’ne başvurdu.

Ülkesinden ekmek parası kazanabilmek için geldiği Suudi Arabistan’da evine girdiği bayanın kendisine İslam’ı tanıtması, sevdirmesi ve dinin temellerini öğretme vaadinin ardından çok geçmeden kelimeyi şehadet getirerek Müslüman olan Vietnamlı bayan, ev sahibi ile beraber namaz kılıyor, Kur’an okuyor, bazı ayetlerin anlamlarını öğreniyordu. Zamanla yeni dini hakkında daha da bilinçlenerek Vietnam’da yaşayan ve herhangi bir dine inanmayan ailesi de belki İslam’a girer umuduyla kendilerine göndermek üzere kitaplar istedi.

Ailesinin yanına gittiğinde önce kendilerine İslam’ı sevdirmeye çalıştı ve Müslümanların kendisine ne kadar iyi davrandıklarını anlattı. Ardından Müslüman olduğunu açıklayarak kendilerini de İslam’a davet etti. Babası ve çocukları (kadının) başta olmak üzere akrabalarından toplam 22 kişi Müslüman oldu.

Vietnamlı bayan evlerinde çalıştığı ailenin yanına işte bu müjde ve hem Suudi Arabistan’da hem de kendi ülkesinde bir davetçi olabilmek için eğitim alabilme gayesiyle Riyad’ın kuzeyinde bulunan Davet, Rehberlik ve Yeni Nesillerin Bilinçlendirilmesi için İşbirliği Ofisi’nin kadınlar kısmına katılma ümidiyle döndü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler