İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İslam Dünyası Kadir Gecesini Anıyor

İslam Dünyası Kadir Gecesini Anıyor

İslam Dünyası Kadir Gecesini Anıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2768 Beğen : 0

Kur’ân-ı kerîm, Resûlullah sallallahü aleyhi vesellem efendimize bu gece gelmeye başladı.

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

“Allahü teâlâ indinde en kıymetli gece, Kadir Gecesi’dir.”

“Kadir Gecesi’nde bir defa Kadir sûresini okumak, başka zamanda Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevaptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdet ile geçirmekten daha kıymetlidir.”

“Kadir Gecesi'ni, inanarak ve sevabını bekleyerek ihyâ edenin, geçmiş bütün günahlarını Allahü teâlâ mağfiret eder.”

Bu geceyi ihyâ için; kazâ namazı kılmalı, Kur'ân-ı kerîm ve ilmihâl okumalı, duâ ve tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını ölü veya diri bütün Müslümanlara göndermelidir.

Mademki, bu geceyi bin aydan hayırlı yapan şey, Kur'ân'ın bu gecede indirilmesidir; öyleyse bizler de bu geceyi Kur'ân'ı okuma, yaşama ve yaşatma ziyafeti yapmalıyız. Kur'ân'ın tefsirine ağırlık vererek onu idrak etmeli ve yaşamalıyız. Anladıkça ve yaşadıkça onu yaşatmanın aşkını ve şevkini yaşamalıyız. Ayrıca bu geceyi, nafile namaz ve duayla geçirmemiz tavsiye edilmiştir. Çünkü Sevgili Peygamberimiz "Kim inanarak ve Allah rızası için Kadir Gecesi'nde kalkarsa, (namaz kılar, ibadet ederse) onun geçmiş günahları affedilir" buyurmuştur.

Hz. Aişe (radıyallahü anha) anlatıyor: Kadir Gecesi'nde nasıl dua edeyim, dedim. Rasûlullah şu duayı okumamı söyledi: Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Ey Allah'ım! Sen hakikaten çok affedicisin, affetmeyi seversin, öyleyse beni affet.)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler