İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İskeçe müftüsüne ölüm tehditleri...

İskeçe müftüsüne ölüm tehditleri...

İskeçe müftüsüne ölüm tehditleri...
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2112 Beğen : 0

İskeçe seçilmiş Müftüsü Mete, ölüm tehditleri geldiğini belirterek kendisine ve ailesine bir şey olması halinde Yunan devletinin sorumlu olacağını söyledi

Batı Trakya'da İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, bölgedeki faaliyetleri nedeniyle kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını bildirdi.

Mete, yayımladığı yazılı açıklamada, Batı Trakya’da, Müslüman Türk Azınlık’a hizmet eden din adamlarının ve azınlığın seçtiği müftülerin tehdit altında olduğunu ifade etti.

"Batı Trakya’da, karanlık güçler azınlık ve çoğunluğun huzurunu bozmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Mete, azınlık mensupları ve din görevlilerine tahriklere kapılmamaları ve vazifelerinden feragat etmemeleri çağrısında bulundu.

Mete, açıklamasına şöyle devam etti:

“Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, her zaman vurguladığımız üzere teröre ve insan hakları ihlallerine hiçbir zaman yakınlık duymamış, aksine nefretle kınamış ve kınamaya devam edecektir. Allah doğrularla beraberdir. Bana ve aileme bir şey olması halinde Yunan devletinin sorumlu olacağını vurgulamak isterim.”

"BENİ ÖLDÜRECEKLERİNİ VE EVLATLARIMA ZARAR VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLER"

Mete, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada da kısa bir süre önce kimliği belirlenemeyen, yüzleri maskeli kişilerin müftülük görevlisi bir imamı kaçırdıklarını ve kendisine ölüm tehditlerinde bulunulduğunu söyledi.

İskeçe’de, 28 Ocak'ta yakın çalışma arkadaşlarından birinin gece saatlerde alışveriş için sokağa çıktığı sırada yüzleri maskeli kişiler tarafından zorla bir minibüse bindirilerek kaçırıldığını dile getiren Mete, şunları kaydetti:

“Yüzleri maskeli, elleri eldivenli ve bu konuda eğitimli olduğu anlaşılan bu kişiler, ağzını kapatarak yaka paça bir minibüse aldıkları arkadaşımıza, sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra beni öldüreceklerini ve evlatlarıma zarar vereceklerini söylemişler. Arkadaşımızın anlattığına göre, kendilerinin 'Trakya’nın Bekçileri' olduğu şeklinde bir şeyler söyleyen saldırganlar, benim faaliyetlerimi takip ettiklerini belirterek, şahsıma karşı ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuşlar.”

Mete, toplum içerisinde infial yaşanmaması için bu konuda daha önce açıklama yapmaktan kaçındığını ancak olayın yerel Yunan basınında yer alması üzerine yazılı açıklama yaptığını anlattı.

"KORKULACAK HİÇBİR ÇALIŞMANIN İÇİNDE OLMADIM"

Olayla ilgili polisin bilgilendirildiğini ve savcılık nezdinde şikayette bulunmak için adliye çalışanlarının grevinin sona ermesini beklediğini ifade eden Mete, daha önce de tehditler aldığını ancak yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadığı için bu tehditlerden korkmadığını vurguladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler