İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ’’IŞİD’e karşı mukaddes mekanları korumak için bir komite kurmaya hazırlanıyoruz’’

’’IŞİD’e karşı mukaddes mekanları korumak için bir komite kurmaya hazırlanıyoruz’’

’’IŞİD’e karşı mukaddes mekanları korumak için bir komite kurmaya hazırlanıyoruz’’
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2258 Beğen : 0

Şiilerin önemli liderlerinden Mukteda es-Sadr, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı savunma komiteleri kurmaya çağırdı.

Bir süre önce siyasetten çekildiğini duyuran Mukteda Sadr, IŞİD’ın ülkedeki Şiilere ait mukaddes mekanlara zarar vermesini önlemek için hükümet ve sivilleri “Savunma Komitesi” kurmaya çağırdı.

Sadr, dün resmi sitesinde yayınladığı bildiride şöyle yazdı:

“Eski tecrübelerle kanıtlandığı üzere, teröristlerin ve işgalcilerin saldırılarına maruz kalabilecek mukaddes mekanlar karşısında vazifemiz var. Ancak diğer taraftan ülke vahdetini korumak için, bazı sapmış siyasetçilerin oyununa gelerek gençlerimizi savaşa sürüklemek istemiyorum. Mukaddes mekanlarımızı tehdit eden tehlike karşısında sessiz kalamam. Ben ve dünya malına kanmamış dostlarım, hükümetin bazı kollarının desteği ile mukaddes mekanları korumak için bir komite kurmaya hazırlanıyoruz. Ama bu komite yalnızca bizim yönetimizde olacak ve geçici bir süreliğine kurulacak. Şunu da belirtmeliyim ki, kuru ile yaşın birlikte yandığı kabile savaşlarına katılmayacağım.” (r.z)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler