İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İngiltere'de Müslümanlardan yönetime mektup tepkisi

İngiltere'de Müslümanlardan yönetime mektup tepkisi

İngiltere'de Müslümanlardan yönetime mektup tepkisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2670 Beğen : 0

İngiltere'de Müslüman topluluklara gönderilen ve 'topluma uyum sağlayıp radikallerden uzak durulması istenen mektup tepkilere neden oldu

İngiltere hükümeti ülkedeki Müslüman topluluklara ve camilere bir mektup yazarak 'radikalleri' aralarında barındırmamalarını istedi. Mektup Müslümanların tepkisini çekti.

Paris saldırılarından hemen sonra İngiltere'nin azınlıklardan sorumlu bakanı Eric Pickles imzası ile binden fazla gruba gönderilen mektupta İngiliz toplumunun bir parçası olabilmek için 'radikal' ve radikal eğilimli kişileri barındırmamaları istendi. Müslüman topluluklar ise mektubun küçük düşürücü bir dille yazıldığını belirtiyor.

Mektupta İngiltere yönetiminin İslam'ın ve Müslümanların terörle ilgisi olmadığını bildiği belirtilerek Müslüman toplulukların da İngiltere'nin ve İngiliz toplumunun bir parçası olduğunu göstermek için gerekli adımları atması isteniyor. Mektupta ayrıca 'radikal'lerin Müslüman topluluklardan uzak tutulması isteniyor.

Ramazan Vakfı yöneticisi Muhammed Şefik, mektupta Müslümanlara ve İslama sadece terör zaviyesinden bakıldığını savunarak metnin kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi.

Hahambaşı Rabbi Sacks da mektubun iyi niyetinden şüphe etmediğini fakat Müslümanların hassasiyetlerini anladığını söyledi.

İngiltere Müslümanlar Birliği Genel Sekreteri Harun Karaca, bakan Pickles'e bir mektup yazarak Müslümanların İngiliz toplumunun bir parçası olması için ne yapması gerektiğini ve onlardan nasıl taleplerde bulunduğunu soracaklarını söyledi. Karaca, mektupta Müslümanların İngiliz toplumundan ayrı olduğunun anlaşıldığını belirtti.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise, mektubu okuduğunu, içeriğinin mantıklı ve makul olduğunu savunarak "Mektubun içeriğiyle ilgili sorunları olanın gerçekten sorunları vardır" ifadesini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler