İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hz.Ali Asgar Günü Halkalı'da Kutlandı!

Hz.Ali Asgar Günü Halkalı'da Kutlandı!

 Hz.Ali Asgar Günü Halkalı'da Kutlandı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3901 Beğen : 0

”Evrensel Aşura Matem Merasimi” öncesi her yıl tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen Ali Asgar Günü bu yıl da Zehra Ana Derneği tarafından Halkalı’da yapıldı. Binlerce anne Ali Asgar Günü’ne özel kıyafetler giydirdikleri bebekleriyle Kerbela’nın en küçük askerini selamladı. Lebbeyk Ya Ali Asgar dedi.

Zeynebiye Camisi’nin yanında düzenlenen tören Cabir Alimlerinden H. Ş. Ehed Talan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ali Asgar destesinin okuduğu sinezenlerin ardından kürsüye çıkan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: Peygamber evladı Hz. İmam Hüseyin (as)’ın altı aylık sütemer yavrusunun beşiği Kerbela’da boş kaldı ama bu ümmet evlatlarını Ali Asgar olarak yetiştirmeye ve İmam Hüseyin’in varisi olan Hz. İmam Mehdi’ye asker vermeye ahdettiler. Bu ahit Hz. İmam Hüseyin (as)’ın kalbine merhem olur inşallah.

Kerbela’da İmam Hüseyin (as)’ın Abbas gibi, Ali Ekber gibi yaverlerinin şahadetinde Allah’tan tesliyet gelmedi ama altı aylık Ali Asgar’ın şahadetinde Allah’tan tesliyet geldi.

O yavrunun Kerbela’da dökülen pak kanından bir damla bile yere düşmedi. O gün bu gündür Yezid’e avukatlık yapanların ağızlarını o altı aylık yavrunun şehadeti kapatmıştır. Hiçbir şekilde böyle bir katliama cevaz yoktur. Bunu hiçbir şekilde savunamazlar. Bu günde ne yazık ki Yezid’in varisleri İslam coğrafyasında Müslümanların çocuklarını kesiyorlar. Bunu İslam’ın gereği gibi göstermeye çalışıyorlar. Onların bu yaptıklarının değil İslam’dan insanlıktan bile bihaber olduklarının açık kanıtıdır. Biz dünya tarihinde vefa noktasında eşi benzeri çok az olan, belki de masumları çıktıktan sonra ondan daha vefalı olmadığı birisinin olmadığını düşündüğüm ve İmam Hüseyin’in de bu vefasından dolayı engin sevgisini kazandığı Peygamber gelini, Ali, Fatıma gelini Hz. Rubap hatuna baş sağlığı vermeye geldik” diye konuştu.

Özgündüz’ün konuşmasının ardından Azerbaycanlı Ehl-i Beyt meddahı Seyid Talih Boradigahi’nin okuduğu mersiyeler törene katılanları duygulandırdı. Törene bebekleri ve çocukları ile katılan kadınların da Ali Asgar’ın annesi Hz. Rubap Hatun’a başsağlığı için toplandıklarını ve onun yasını tuttuklarını söyledi.

Tören sırasında Kerbela’dan Hz. İmam Hüseyin (as)’in türbesinde göndere çekilen bayrak tören alanına getirilerek ziyarete açıldı. Törenin sonunda, kadınlar çocukları havaya kaldırarak, ”Lebbeyk Hüseyin ,lebbeyk ya Ali Asgar” diye haykırdı.
Ali Asgar Günü töreni okunan dualarla son buldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler