İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hz. Zehra'nın Doğum Günü Nürnberg'de Kutlandı

Hz. Zehra'nın Doğum Günü Nürnberg'de Kutlandı

Hz. Zehra'nın Doğum Günü Nürnberg'de Kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2455 Beğen : 0

Hz. Fatıma'nın Doğum Günü, Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü Süd-Punkt Kültür Merkezi'nde kutlandı. Program, sesiyle insanları duygusal ve manevi atmosfere sürükleyen Recep Yıldırım'ın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında Hz. Fatıma'ya övgü dolu sözlerle, faziletlerinin edebi üslup ile anlatıldığı bir makale çalışmasını okumak için Nuray Yıldırım sahne aldı.


Ditip Nürnberg Merkez Eyyüb Sultan Camii bayan din görevlisi Sayın Perihan Ayvalı konuşmasında:

"Resul-i Ekrem (s.a.a) Fatıma benden bir parçadır buyurmuştur, parça her zaman bir bütünü yansıtır; işte Hz. Fatıma, Peygamberin bir parçası olması sebebiyle bütün müminlere özellikle de biz hanımlara peygamberi anlatan, anımsatan en önemli parçadır. Resulullah (s.a.a) Hz. Fatıma'nın Hak ve Değer dağıtan ellerinin ne kadar kutsal olduğunu biz müminlere ifade etmiştir. Ellerimize baktığımız zaman ellerimizin ne kadar Hz. Fatıma gibi değer dağıtıp dağıtmadığını sorgulayalım. Efendimizden ve Hz. Fatıma annemizden bize kalan değerleri şuan hayatımızda hangi noktada olduğunu sorgulamamız gerekiyor. Eğer sevdiğimizle beraber olacaksak huzur-i mahşerde Efendimizle bir arada olmayı hedefliyorsak, böyle bir hedefimiz varsa, sevdiğimizle aynileşmemiz gerekiyor. Hz. Resul-i Ekrem hayata nasıl bakmış ise kızı da öyle bakmıştır, olayları ve durumları nasıl değerlendirdiyse Hz. Fatıma da öyle değerlendirmiştir. Hz. Fatıma biz kadınlara bir ışık ve bir rehber ise; bugün biz kadınların, acaba Hz. Fatıma burada olsaydı nasıl bakardı, ne söylerdi sorusunu sormamız gerekiyor."dedi.

Programda Çocuklar İlahi Gurubu'nun okumuş olduğu “Birsin Allahım” ilahisi büyük ilgi gördü. İlahinin ardından okumuş oldukları Ferec Duası ile konuklar duygusal anlar yaşadı.
Türkiye'den programa konuk olarak katılan değerli Alim İlahiyatçı-Araştırmacı Yazar ve Ehlader Genel Başkanı Kadir Akaras konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

"Bir kısım insanlar Raziyeten Merziye oluyor yani Hem Allah onlardan razı, hem onlar Allah'tan razıdır. Rabbimizin seçkin kulları olarak tanımlananlardır.
Her Hak öncüsü ve rehberinin insanlığa sunduğu bir reçete vardır; bazen bunun adı kitap olabilir, Tevrat, İncil, Kuran, Zebur gibi. Bazen bu seçkinler insanlığa ahlak sunar, bazen hukuk ve şeriat sunar, bazıları savaşır, bazıları şehit olur, ama her birisi bulunduğu zaman ve mekan içersinde insanlığı topyekun belli bir hedefe doğru yönlendirmiştir.
Hz. Fatıma'yı anmak hepimizin bahtiyarlığı ve mutluluğudur. Bu nimetinden dolayı Rabbimize hamd ü senalar olsun.
Hz. İbrahim'in elinde bütün put ve putperestlere karşı baltası vardı. Yetim, öksüz, kimsesiz olan Hz. Muhammed vefat ettiğinde her şeyi bitecek diyen düşmanlarına karşın, Allah Sevgili Habibine (s.a.a) “Kevser” i verdi. Nasıl ki; diğer Peygamberlere âsa, nefes vs. verilmiş ise, Hz. Muhammed'e gözünün nuru Fatıma'yı (s.a) hediye verilmişti. Bu Kevser sayesinde “inne şani eke huvel ebter” senin düşmanın soyu tükenecektir, denilmiştir. Düşman senin karşında hiç bir umut taşıyamayacaktır. Düşman Kevser'e karşı galip gelemeyecektir. Resulullah'ın (s.a.a) elindeki “Kevser”di, küfrün elinde ise Tekasür (çokluk) vardı, ve Resulullah'ın (s.a.a) elindeki değer ilahiydi."dedi.

Sonrasın da Zeynep Yıldırım okumuş olduğu “Hz. Fatıma Kokuyor” adlı şiir ile programa renk kattı ve ardından sahneye çıkan sanatçı Erol Buyruk'un ilahisi ile programa devam edildi.

En zorlu günlerde Resule (saa) yoldaş ve sırdaş olan Hz. Hatice'nin konumunun ve Cennetten gelen dört kutsal hanımefendinin anlatıldığı tiyatro gösterisine ilgi de büyüktü. Hem sevinç ve hem hüznü barındıran gösteride görsel anlatım konuklar tarafından oldukça ilgi gördü.

Slayt gösterilerin olduğu ve çekilişlerle hediyelerin takdim edildiği program Hadi Tv ve Vahdet Tv'de de canlı olarak yayınlanarak ekranlara ulaşmış oldu. Ayrıca yakın ve uzak şehirlerden katılımın olduğu Hz. Fatıma'nın (sa) Kutlu Doğum Günü, Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü programına özellikle yakın şehirlerden genç katılımcıların gösterdikleri ilgi dikkatlerden kaçmadı.

ABNA



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler