İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hz. İbrahim Ortadoğu’nun Babasıdır

Hz. İbrahim Ortadoğu’nun Babasıdır

Hz. İbrahim Ortadoğu’nun Babasıdır
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2606 Beğen : 0

Ayetullah Cevad Amuli, Hz. İbrahim’in Ortadoğu’nun geniş bir alanını görmesinden dolayı ona peygamberlerin piri anlamına gelen “Şeyhu’l Enbiya” unvanı verildiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu: Hz. İbrahim, Ortadoğu halkını kendi evlatları gibi görüp eğitmiştir. Bu yüzden Yüce Allah onu Kur’an-ı Kerim’de övmüş ki bizler de ona karşı evlatlık hakkını yerine getirelim ve İbrahim’e iktida edelim.

Ayetullah Cevad Amuli, sözlerine şöyle devam etti: Peygamberlerin piri olan İbrahim Ortadoğu’da Irak’tan Mısır’a, Filistin’den Şam ve Mekke’ye kadar geniş bir alanda tebliğde bulunmuş, insanları doğru yola hidayet etmiştir. Filistin’in el-Halil kentinde vefat etmiş ve oraya defnedilmiştir.

Hz. İbrahim’in ilahi emirle oğlu İsmail’i kurbangâha götürmesi sadece İbrahim açısından değil, İsmail açısından da büyük bir imtihan olmuştur ve her ikisi de yüzlerinin akıyla bu büyük imtihandan çıkmışlardır. İbrahim’in ateşe atılması hadisesinden daha büyük bir imtihan yoktu ve İbrahim bu imtihandan da selim bir kalple çıkıverdi.

Hz. İbrahim’in Ortadoğu’daki Müslümanlar üzerinde babalık hakkı vardır. Nitekim Yüce Allah Hac suresinin son ayetinde Ortadoğu’daki Müslümanlara hitaben buyuruyor: Sizler İbrahim’in evlatlarısınız, o halde babanızın dinini alın. Hz. İbrahim bu bölgedeki faaliyetlerinde bölge insanlarını evlatları gibi gördü ve onları en iyi şekilde terbiye etmeye çalıştı. Yüce Allah, bizden bu şefkatli babamıza karşı evlatlık görevini yapmamızı istemektedir.

Ayetullah Cevad Amuli, Ortadoğu’nun Arap ve İsrailoğulları olmak üzere iki parçaya bölündüğüne dikkat çekti ve şöyle konuştu: İsrailoğulları, İshak ve Yakub’un evlatlarıdır. Arap ise kendi arasında ikiye ayrılır. Arab-ı Baide ve Arab-ı Bakiye. Arab-ı Baide, yani ölüp gitmiş ve kendilerinden hiçbir eser kalmamış Arap; onlar Ad ve Semud kavine mensup Araplardı. Arab-ı Bakiye ise Hz. İsmail’den sonra gelişip genişleyen Arap kavmidir. Dolayısıyla bugün Ortadoğu’da İsmail ve İshak’ın evlatları yaşamaktadır. İsmail ile İshak kardeştir. Dolayısıyla bu bölgedeki insanlar da birbirleriyle amcazadedirler. Eğer bu bölgenin insanları aralarındaki bu güçlü akrabalık bağını fark edip kardeşçe yaşamaya çalışacak olursa Siyonizmin barınacak hiçbir yeri kalmaz. İnşallah Yahudiler bu gerçeği fark edeceklerdir ve Müslümanlarla ortak babaları olan İbrahim’in kardeşlik mesajında birleşerek Siyonizm belasını defedeceklerdir.

Shafaqna



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler