İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hindistan'da iki Müslüman din adamı linç edildi

Hindistan'da iki Müslüman din adamı linç edildi

Hindistan'da iki Müslüman din adamı linç edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1671 Beğen : 0

Hindistan'ın Ranchi şehrinde iki Müslüman din adamı, teravih namazının ardından evlerine dönerken Hindu bir grup tarafından linç edildi. 20-25 kişiden oluşan grup kardeş olan iki din adamına sözlü tacizde bulunarak Hindu inancındaki tanrıları öven ifadeler sarf etmelerini istedi. İki din adamı bunu reddettikten sonra grup tarafından saldırıya uğradı.

İnsan hakları avukatı Shadab Ansari konuya dair bazı bilgiler paylaştı. Buna göre teravih namazının ardından evlerine dönmekte olan iki din adamı Mevlana İmran ve Mevlana Ezherul İslam, Hindu bir grup tarafından kıskaca alındı. İki din adamından Hindu inancındaki bir tanrıyı öven "Jai Shri Ram" ifadesini söylemelerini isteyen grup, reddedilmelerinin ardından saldırıya geçti. Ansari'ye göre İmran bölgeden kaçmayı başarırken Ezherul İslam linç edilerek ağır şekilde yaralandı.

Ranchi şehrinin yer aldığı Carhand eyaleti, Hindular ve Müslümanlar arasında bu tür olaylara sıklıkla sahne oluyor. Hindular tarafından saldırıya uğrayan birçok Müslüman daha önce evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler