İslami Haberler

Hacılar Medine-i Münevvere'de

Hacılar Medine-i Münevvere'de
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 6312 Beğen : 0

Kutsal topraklarda hac farizalarını tamamlayan hacılardan bazıları memleketlerine dönmeye başlarken, ilk olarak Mekke'ye gelenler ise Medine'ye geçerek başta Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret ediyor.

Hac ibadeti için dünyanın dört bir tarafından gelerek, kutsal topraklarda buluşan milyonlarca Müslüman, hacı olduktan sonra Mekke'den ayrılıyor. İlk olarak Medine'ye gelip buradaki ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra Mekke'ye geçenler ülkelerine dönerken, önce Mekke'ye gelenler ise hac farizalarını tamamladıktan sonra Medine'ye geçerek ziyaretlerini sürdürüyor.

Hz. Muhammed ve birçok ashabının medfun olduğu mübarek kente gelenler, başta Ravza-i Mutahhara'nın (Hz. Muhammed'in kabri) bulunduğu Mescid-i Nebevi, Mescid-i Kıbleteyn, Kuba ve Cuma Mescidi olmak üzere tarihi camiler ile binlerce ashabın kabrinin bulunduğu Cennetü'l-Baki ve Uhud Şehitliği gibi manevi mekanları ziyaret ediyor. Özellikle vakit namazlarını Mescid-i Nebevi'de kılmaya özen gösteren hacılar, zamanlarının çoğunu Mescid-i Nebevi’de geçiriyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler