İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Güney Kıbrıs'ta cami kundaklandı

Güney Kıbrıs'ta cami kundaklandı

Güney Kıbrıs'ta cami kundaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2272 Beğen : 0

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Denya bölgesinde bulunan bir cami kundaklandı. KKTC Cumhurbaşkanı Güney Kıbrıslı mevkidaşıyla saldırıyı kınadı.

Tarihi cami, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Rum itfaiyesinin müdahale ettiği yangında, Denya Camisi'nin ahşap çatısındaki alevlerin güçlükle söndürüldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Akıncı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Rum lider Nikos Anastasiadis’ten faillerin bulunması için her türlü çabanın gösterilmesini ve bu çabanın sözde kalmamasını istedi.

Güney Kıbrıs’ta Denya Camisi’nin kundaklanması olayını büyük üzüntü ile öğrendiğini dile getiren Akıncı, "2013 yılının ocak ayında da saldırıya uğrayan caminin restorasyonu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmaları çerçevesinde 2014 Aralık ayında tamamlanmıştı. Şimdi ikinci kez kundaklanmış bulunuyor. Bu çirkin eylemi kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu eylemin sadece Müslümanlara ait bir ibadethaneye yönelik bir saldırı olarak görülemeyeceğini kaydeden Akıncı, şunları söyledi:

"Aslında küçük ama tarihi özelliği olan bu yer, tüm Kıbrıslılara ve insanlığa ait bir değerdir. Bunu yapanlar aynı zamanda insanlık suçu işlemiştir ve en ciddi şekilde cezalandırılmalıdır. Kıbrıs sorununu çözme gayretleri içerisinde bulunduğumuz bu dönemde kuşkusuz ki sürece zarar vermek isteyenler de olacaktır. Bu çirkin eylemi yapanların Kıbrıs’ın barış ve huzur içinde bir geleceğe ulaşmasını istemedikleri açıktır. Meydan bu gibilere bırakılmamalıdır.”

RUM TARAFI DA KINADI

Rum lider Anastasiadis de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayı "en güçlü ifadelerle kınadığını" belirterek, “Her nereden gelirse gelsin, hangi maksatla olursa olsun bu tür suç faaliyetleri, işgale son verme ve vatanımızı yeniden birleştirme çabalarına sadece zarar verir" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada ayrıca, Anastasiadis’in, Rum Adalet Bakanlığı’na ve Rum Polis Genel Müdürlüğü’ne, konunun en kısa sürede aydınlatılması için talimat verdiği belirtildi. Anastasiadis'in, Rum Dışişleri Bakanlığı’na da caminin uğradığı zararın en kısa sürede giderilmesi için direktif verdiği vurgulandı.

Denya Camisi, Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortak çalışmasıyla aslına uygun restore edilmiş ve restorasyon çalışmaları Aralık 2014’te tamamlanmış ve açılış töreni gerçekleştirilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler