İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gülen’in avukatından ’suikast’ açıklama!

Gülen’in avukatından ’suikast’ açıklama!

Gülen’in avukatından ’suikast’ açıklama!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2899 Beğen : 0

Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli, 22 Aralık tarihli bir gazetede yer alan haberde, müvekkilinin sözde TSK ve Genelkurmay Başkanlığı raporlarına dayanılarak haksız ve insafsız bir şekilde suçlandığını belirtti. Erdemli, “Bu çirkin iddialar tamamen gerçek dışı olup, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı’nın böyle bir raporu bulunmamaktadır. Bu haksız ve hukuksuz kara propagandalara karşı bütün yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna duyururuz.” dedi.

Avukat Orhan Erdemli’nin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “22 Aralık tarihinde marjinal bir gazetede müvekkilimiz Muhterem Fethullah Gülen aleyhinde ağır iftira niteliğinde bir haber yapılmıştır. Maalesef bir iki yayın organı da bu asılsız haberi doğruluğunu tahkik etmeden kendi mecralarına taşımışlardır. Söz konusu haberde, sözde TSK ve Genelkurmay Başkanlığı raporlarına dayanılarak Hrant Dink, Danıştay ve Rahip Santaro suikastleri nedeniyle müvekkilim haksız ve insafsız bir şekilde suçlanmıştır. Bu çirkin iddialar tamamen gerçek dışı olup, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı’nın böyle bir raporu bulunmamaktadır.”

"ZATEN O GAZETECİ ESKİDEN PKK'LIYDI..."

Fethullah Gülen’in bugüne kadar birçok açıklamasında kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü terör faaliyetlerini lanetlediğini hatırlatan Erdemli, şöyle dedi: “Bu durum kamuoyu tarafından yakinen bilindiği halde bu asılsız haberin gerçek amacı ne olabilir? Öncelikle bu gazetenin genel yayın yönetmeninin daha önceki görevinin (!), bölücü terör örgütünün propagandasını yapan ve dönemin Genelkurmay Başkanı tarafından “PKK’nın gazetesi” olarak nitelenen malum yayın organının yazı işleri müdürü olması son derece dikkat çekicidir. O dönemde malum gazetenin manşetlerinde; bebek katili bölücübaşının lider olarak öne çıkartıldığı, öldürülen teröristler için taziye ilanları yayınlandığı, buna mukabil şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına saldırılarak hakaretler yağdırıldığı herkesin malumudur. Bu hususlar nazara alındığında, bu marjinal gazetenin bir süredir müvekkilimiz aleyhinde kara propaganda yürütmesinin bir nedeni açığa çıkmaktadır.”

Açıklamada ayrıca, sözkonusu bu gazetenin, devam etmekte olan Ergenekon terör örgütü yargılamasını etkileme amacıyla, olayları çarpıtarak dikkatleri başka yöne çevirme gayretinde olduğu ifade edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler