İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gülen grubunun ABD'deki okullarına baskın

Gülen grubunun ABD'deki okullarına baskın

Gülen grubunun ABD'deki okullarına baskın
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2605 Beğen : 0

Gülen grubunun ABD'de bulunan okullarına 'ihale yolsuzluğu' nedeniyle FBI tarafından operasyon düzenlendi

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Fethullah Gülen hareketi ile bağlantılı olduğu belirtilen bazı okullara baskın düzenlediği öğrenildi.


Ohio'da yayınlanan Akron Beacon Journal'ın haberine göre, FBI, Ohio, Indiana ve Illionis’teki 19 okula geçen hafta baskın düzenledi ve bazı belgelere el koydu.

FBI'ın okullar için arama iznini ABD Eğitim Bakanlığı ve Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) aldığı belirtildi.

Soruşturmayı yöneten FBI Cleveland Ofisi'nden Vicki Anderson, yerel medyaya yaptığı açıklamada, baskınların okullarda çalışan bazı kişilere yönelik cezai soruşturmanın parçası olarak düzenlendiğini söyledi.

Baskınlarda gözaltına alınan olup olmadığı bilinmiyor.

Concept Schools Sözcüsü Katherine Beckwith de Eğitim Bakanlığı'nın çok sayıda okula dağıtılan fon hesaplarını incelediğini, teknolojik personel için kullanılan kamu fonlarına ilişkin federal bir soruşturma kapsamında kendilerinden bilgi istediğini kaydetti.

Gülen hareketi ile bağlantılı "Concept Schools"un merkezi, Chicago'da bulunuyor. Kuruluşun 26 eyalette 140 okulu bulunuyor.

Matematik ve bilim ağırlıklı eğitim veren "Concept Schools" için, daha önce de yabancı işçi çalıştırdığı için ABD Çalışma Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı. Ohio eyaleti kanunlarına göre okullara verilen kamu fonları, sadece yasal vizeye sahip çalışanlar için kullanılıyor. Concept Schools, 2009'da teknoloji devi Google'dan çok daha fazla göçmen işçi vizesi almıştı. Okullarda çalışanların büyük bir kısmını Türk kökenliler oluşturuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler