İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler FT'den Cemaat için çok ağır yorum!

FT'den Cemaat için çok ağır yorum!

FT'den Cemaat için çok ağır yorum!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3192 Beğen : 0

Financial Times gazetesi bu yazısıyla hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hem de Gülen Cemaati'ni hedef aldı. Gazetenin özellikle cemaat için kullandığı şu söz şaşkınlık yarattı. FT aynen şu ifadeyi kullandı; "Polis ve yargının içindeki "karanlık İslami hareket"...


CEMAAT İÇİN KARANLIK İSLAMİ HARAKET YORUMU

David Gardner'in imzasını taşıyan yorumda cemaate atfen yazılaki şu satırlar soğuk duş etkisi yapacak;

"Sanık sandayesinde Erdoğan'ın Türkiyesi'nin Vladimir Putin'in Rusya'sından daha sık boy gösterdiği Strazburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, otoritarizme giden yolda kısmen de olsa fren rolü oynuyor.

Polis ve yargının içindeki karanlık İslami hareket hakkında yazdıkları için hapse giren iki gazeteci, Strazburg'daki davaları başlamadan iki gün önce serbest bırakıldı. Ama Strazburg Brüksel değildir."

FT'nin yorum analizinin büyük bölümü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayrılmış. David Gardner imzalı yazıda Başbakan için yapılan "hoşgörüsüz ve kibirli" yorumu dikkat çekiyor.

Erdoğan'a yönelik eleştirilerin merkezinde ise demokratikleşme adımlarının durması gösteriliyor. AB'de kapıların Türkiye'nin yüzüne kapandığını iddia eden Gardner, örnek olarak da Fransa ile Almanya'nın tutumunu gösteriyor.

Gardner'in yazısı özünde Türkiye'nin demokratikleşme ve ekonomi alanında son 10 yılda kaydettiği başarılara ayrılmış. Ancak yorumlar 10 yıllık bu başarının Türkiye'nin AB'ye sırtını dönmesi halinde elden gideceği teziyle sürüyor.

TÜRKİYE KENDİ BAŞINA BECEREMİYOR

"Zafer gösterisi yapan Türkiye kendi başına beceremiyor" başlıklı makaleye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan içinde gazetecilerin bulunduğu bir hapishanenin üzerinde oturmuş halde, ABD Başkanı Barack Obama ile karşılıklı dünya küresine baktığını gösteren bir karikatür eşlik ediyor.

AB KAYBETTİ, ARAPLAR FARK ETTİ

Yazara göre AB, Türkiye üzerindeki dönüştürücü gücünü kaybetti. Tam da Arap komşuları ve batılı müttefiklerinin Türkiye'nin doğu ve batı üzerindeki jeostratejik önemini fark ettikleri bir sırada, AB'nin Adalet ve Kalkınma Partisi üzerinden Türkiye'de liberal gündemi öne çıkarmaktan vazgeçtiği belirtiliyor.

Kıbrıs'ta çıkmaz sokağa girilmesi nedeniyle AB'nin üyelik müzakerlerinin tamamını bloke etttiğinin altını çizen Financial Times, Brüksel'in 2004 yılında bölünmüş adayı üyeliğe kabul ederek büyük bir hata yaptığını vurguluyor.

Makalede, Fransa ve Almanya'nın birbiri ardına kapıyı Türkiye'nin yüzüne kapatmasının, Türk vatandaşlarını ve yöneticilerini ülkenin tam demokrasiye geçişi açısından siyasi bağlantı rolü oynayan Avrupa fikrinden soğuttuğu değerlendirmesi yapılıyor.

1.20120417133900.jpg

HOŞGÖRÜSÜZ VE KİBİRLİ

Türkiye'de demokratik yenilenmenin durduğunu söyleyen yazar, "Lokomotif durur durmaz, demokratik yenilenme de geri gitmeye başladı. Türk hapishanelerinde 50 generalin dışında 100'ün üzerinde gazeteci var. Erdoğan gittikçe eleştirilere karşı hoşgörüsüz ve kibirli davranıyor. AKP hükümeti, spordan bilime kadar hemen her sosyal alanı eline geçiriyor" diye yazdı. (Çeviri: Metin Güneş/CNN Türk)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler