İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Evlatlık Edinmek Günahtır dedi ortalık karıştı

Evlatlık Edinmek Günahtır dedi ortalık karıştı

Evlatlık Edinmek Günahtır dedi ortalık karıştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3732 Beğen : 0

TV 8′deki “Seda Sultan” programına konuk olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay ‘evlatlık edinmek’ haramdır dedi. Turgay’ın evlatlık ile ilgili söylediklerine sosyal medyada tepki yağdı.

YAPAN BÜYÜK GÜNAH İŞLER!
İlahiyatçı Prof. Dr. Nurettin Turgay, evlat edinmenin caiz olmadığını, yapanın büyük günah işlediğini belirtti. Nurettin Turgay sözlerine şöyle devam etti:

” Hz. Yusuf ve Hz. Musa, küçüklüklerinde başkaları tarafından evlat edinilmişlerdi. Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir.

İSLAMA GÖRE HARAM VE GÜNAHTIR

Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Şu anda evlatlık alan ailelere tavsiyem şudur: Miras konusuna sebep olacak evlatlık işlemini iptal etsinler. Evlatlık olarak aldıkları çocuğun, bir başkasının çocuğu olduğunu unutmasınlar. O çocuğu beslemek, büyütmek, okutmak, iş güç sahibi etmek ve evlendirmek, büyük bir sevaptır. Bu gibi konularda dini açıdan bir sakınca yoktur. Ancak evlat edinmesinler. Çünkü evlatlık olayı, mirasta haksızlığa sebep olmakta, aile içerisinde İslâm ahlakına uygun düşmeyen yakınlıkların meydana gelmesine sebep olmaktadır” dedi.

SOSYAL HİZMETLER UZMANINDAN TEPKİ

Nurettin Turgay’ın bu sözleri üzerine Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu “Sizin söyledikleriniz yüzünden bir çok kişi evlat edinmekten vazgeçti” diyerek tepkisini dile getirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler