İslami Haberler

En çok 'mele' Diyarbakır'a

En çok 'mele' Diyarbakır'a
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 15995 Beğen : 0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı 'mele alımı' projesinin ayrıntıları netleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı, ilan yayınlayarak 200'ü Kur'an kursu öğreticisi, 800'ü de imam hatip olmak üzere toplam bin mele alacağını duyurdu.

Yeni Şafak'ın haberine göre ençok melenin başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerine alınacağı açıklandı. 26 Mart'ta başlayan başvurulara meleler 9 Nisan mesai bitimine kadar bulundukları illerin müftülüklerine başvuru yapabilecekler. 4/B sözleşmeli statüsünde alınacak meleler sınava tabi tutulacak. Meleler sınavda Kur'an okuma anlama ve tefsir konusunda değerlendirmelere tabi tutulacak.

Ayrıca sınava girecek aday melelere Arapçayı okuma anlama ve yazma ile klasik dini eserleri okuyup anlama yönünden sorular sorulacak. Diyanet İşleri Başkanı tarafından alınacak meleler için ilk şart Türk vatandaşlığı şartı. Adayların müracaat bitiş tarihi itibariyle 30 yaşını tamamlamış ve en az ilkokul mezunu olması gerekiyor.

Mele adaylarının ayrıca, kamu haklarından mahrum bulunmamaları ve kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına uğramamış olmaları gerekiyor. Affa uğramış olsalar bile devletin güvenliğine karşı ve zimmet, rüşvet, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan mahkûm olmamaları ve teröre karışmamış olmaları şartı aranıyor.

İŞTE ATAMA YAPILACAK İLLER

Erkek adaylar için de askerlikle ilgilerinin olmaması istenirken, Kur'an kursu öğreticiliği veya imam hatiplik yapmaya mani bir özürlerinin olmaması şartı aranıyor. Başvurusu değerlendirilen meleler, sınava tabi tutulacak. Sınav tarihi ve yeri ileri bir tarihte duyurulacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan melelerden, her ne sebeple olursa olsun sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı tanınmayacak. Adaylar sözlü sınav da en az 70 puan alması gerekiyor.

Sınavı geçen meleler 39 ile atanacak. En çok Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya atama yapılacak. Sözleşmeli kadroların atanacağı iller ve kadro kontenjanlarından bazıları şöyle: Diyarbakır 82, Mardin 68, İstanbul 70, Gaziantep 50, Ankara 13, Konya 12, Rize 18, Şanlıurfa 50, Van 57.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler