İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Emine Erdoğan Budistlere hayret etti

Emine Erdoğan Budistlere hayret etti

Emine Erdoğan Budistlere hayret etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3325 Beğen : 0

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile birlikte Myanmar'a hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bölgede insanlık dramı yaşandığını ve yaşanılanların gerçek anlamıyla tam olarak bilinemediğine dikkati çekerek, “Yerinde görerek tespitler yapacağız. Neler yapabiliriz onlar için onun gayretinde olacağız. Somali 'deki gibi daha çok ihtiyaca binaen yardımları yapmak istiyoruz tabiki” dedi. Emine Erdoğan, müslüman halkın evlerinden ve yurtlarından zorla uzaklaştırıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Bu inanılmaz bir şey. Bizde insanlarımızın bile Budist öğretilerini taklit ettiği bir dönemde, örnek aldıkları bir dönemde, din adamlarının bunu yapması beni dehşete düşürdü gerçekten. Bütün dünyanın bunun üzerinde durması gerekir gerçekten. Acaba bir müslüman din adamı bu katliamları yapsaydı dünya nasıl cevap verirdi ama şu anda ben bir şey duymuyorum, siz duyuyor musunuz? Bu çok çarpıcı bir şey. Buraya dikkat etmek lazım. Bir din savaşını mı ortalığa sürüklemek istiyorlar, bilemiyorum. Ama çok büyük bir vahşet. Din adına yapılıyor olması çok acı bir şey. Bütün dünyanın buraya dikkatini vermesi gerekiyor.”

Emine Erdoğan'a Myanmar ziyareti sırasında kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik ediyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler