İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanetten radikal ’seccade’ kararı

Diyanetten radikal ’seccade’ kararı

Diyanetten radikal ’seccade’ kararı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3422 Beğen : 0

Diyanet, il müftülüklerine gönderdiği genelge ile "Camilerin halı ihtiyacı karşılanırken saf düzenini ve ibadet huşusunu bozan motifleri bulunan halılar ile seccade tipi halıların kullanımından vazgeçilecektir" talimatı verdi.

Genelge kapsamında, bundan sonra alımı yapılacak yeni halı ve seccadelerde sadelik öne çıkacak. Sade ve motifsiz halı ve seccade tercih edilecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA RAHATSIZ OLMUŞTU

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de daha önce yaptığı açıklamada, namazda insanların omuzlarının birbirine değerek ruhların kaynaşmasıyla ibadet etmesi gereğine işaret ederek, ’’Seccade tipi halı safları kişiselleştirerek aradaki o birliği baltalıyor. Oysa cemaat olmak bedenlerimizin ve ruhlarımızın birlikte olması, kaynaşması ile olur. Seccade tipi halılardan vazgeçmeliyiz. Bizim böyle bir talebimiz olmazsa halı üreticileri de bu tip halıları üretmekten vazgeçerler’’ diye konuşmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler