İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet'ten Kilise Saldırılarına Kınama

Diyanet'ten Kilise Saldırılarına Kınama

Diyanet'ten Kilise Saldırılarına Kınama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1509 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bugün Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde gerçekleşen hain terör saldırılarını telin ediyor, ölenlere başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde gerçekleşen terör saldırısını telin ederek, insanın dokunulmazlığı kadar mabet dokunulmazlığının da hem dini hem hukuki kurallarla belirlenmiş evrensel bir ilke olduğunu bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde yaşanan terör saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Görmez, dünyanın içinden geçtiği zor süreçlerde farklı dinlerin mensuplarını birbirine düşürmeyi, kitlesel propagandalarla topyekun bir cinnet hali oluşturarak insanlığı düşmanlar topluluğuna dönüştürmeyi ve muhteris katiller üretmeyi hedefleyen odaklara karşı son derece dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Görmez, "Zira dünya hepimize emanettir ve yeryüzünün huzurunu hedef alan her türlü saldırı sadece o bölge halklarının değil bütün insanlığın sorunudur." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde gerçekleşen hain terör saldırılarını telin ediyor, ölenlere başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. İnsanın dokunulmazlığı kadar mabet masumiyeti de hem dini hem de hukuki kurallarla belirlenmiş evrensel bir ilkedir. Hangi dine ait olursa olsun bir ibadethanenin dokunulmazlığı ihlal edilemez, ibadet eden masum insanların hunharca katledilmesi asla affedilemez. Akla, mantığa, imana ve vicdana sığmayan bu tarz saldırıların Müslüman kimliğiyle ya da İslam'ın cihat anlayışıyla örtüştürülmesi ise imkansızdır."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler