İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet: Evrenosoğlu'nun cenazesine günah işledi diye imam göndermedik

Diyanet: Evrenosoğlu'nun cenazesine günah işledi diye imam göndermedik

Diyanet: Evrenosoğlu'nun cenazesine günah işledi diye imam göndermedik
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 895 Beğen : 0

Diyanet yetkilileri, son peygamberin Kuran'ı Kerim'de de belirtildiği gibi Hazreti Muhammed olduğunu hatırlatarak, kendisini peygamber olarak adlandıran kişilerin 'büyük günah işlediklerini' belirtti. Yetkililer, bu nedenle İskender Erol Evrenesoğlu'nun cenazesine din görevlisi göndermedikleri bilgisini verdi.

ABD'de vefat eden 'sahte peygamber' İskender Erol Evrenosoğlu için Bursa'da düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Evrenosoğlu'nun cenaze namazını kendi elemanlarının kıldırdığı ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Diyanet yetkilileri, son Peygamber’in Kuran’ı Kerim’de de belirtildiği gibi Hz. Muhammed olduğunu, kendisini daha sonra peygamber olarak adlandıran kişilerin büyük günah işlediklerini belirterek, bu nedenle cenazeye din görevlisi göndermediklerini açıkladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Coşkun, kendisini peygamber ilan edenlerin cenaze namazlarının kılınamayacağını belirterek, "Sahte peygamberlik şirke yakın büyük bir günahtır. Diyanet doğru yapmış" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler