İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Çin'de Camilere Ülke Bayrağı Çekme Önerisi

Çin'de Camilere Ülke Bayrağı Çekme Önerisi

Çin'de Camilere Ülke Bayrağı Çekme Önerisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1798 Beğen : 0

Çin'de ülke genelindeki camilere, gönderlerine Çin bayrağı çekme ve ülkenin sosyalist değerlerine katkıda bulunma çağrısı yapıldı.

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından "Global Times" gazetesinin Çin İslam Cemiyetine dayandırdığı haberde, ülkedeki tüm camilere, ulusal bayrağı göndere çekmeleri, vatanseverlik ruhunu ilerletmeleri ve millet kavramını güçlendirmek için sosyalist değerleri vurgulamaları çağrısında bulunulduğu belirtildi.

'CAMİLER, ÇİN ANAYASASI, SOSYALİZM VE ÇİN KÜLTÜRÜNÜ BİLMELİ!'

Cemiyetin açıklamasında, tüm camilerin Çin anayasası, sosyalist değerler ve Çin kültürü konusunda bilgi sahibi olması gerektiği kaydedildi.

Müslümanların ibadetlerini kanunlar ve kanunun öngördüğü dini doktrine uygun şekilde yürütmeleri, camilerin de kamu refahı ve toplumsal hizmet etkinliklerini Müslüman yaşamına entegre etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, camilerde Müslümanlara klasik Çince, tarih ve coğrafya eğitimi verilmesinin önemine işaret edildi.

Çin İslam Cemiyetinin açıklamasının ardından Müslümanların çoğunlukta yaşadığı Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Doğu Türkistan'da birçok camide Çin bayrağının göndere çekildiği belirtildi.

Çin'deki 56 etnik unsurdan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar), Kırgız, Kazak, Uygur, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, yoğun olarak Çin'in kuzeyi ve kuzeybatısında yaşıyor.

Huilerin ve Uygurların ayrıca Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Doğu Türkistan adlı iki otonom bölgesi bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler