İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cenazelerde alkışa Diyanet'ten uyarı

Cenazelerde alkışa Diyanet'ten uyarı

Cenazelerde alkışa Diyanet'ten uyarı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2297 Beğen : 0

Diyanet, bazı cenaze törenlerinde yapılan yanlış davranışlar ve yorumların İslam dinine aykırı olduğu uyarısında bulundu

Diyanet, hayatını kaybeden sanatçı, siyasetçi ve topluma mal olmuş isimlerin ardından yapılan ''Melek gibi insandı'', ''Cennetten bizi izleyecek'', ''Evliya'' gibi yorumlar ve cenaze törenlerindeki alkışlı uğurlamaların İslam dinine uygun olmadığını açıkladı.

Alo Fetva Hattı'na yöneltilen bir soru üzerine Diyanet'in cevabı şu oldu: Vefat eden kişi, Allah'ın huzuruna varmıştır. Bize düşen ona dua etmektir, alkışlamak değil. Dinimizde alkışın yeri yok.

Alo Fetva Hattı uzmanları, ''Bu insan şu kadar iyiydi, şu kadar kötüydü'', ''Bu kişi kesin cennetliktir'', ''Bu kişi cehenneme gitmiştir'' gibi yorumların doğru olmadığını kaydetti.

Uzmanlar, ''Biri vefat ettiği zaman başka bir sahabe diyor ki, 'Ne güzel oh cennete gitti.' Allah resulü de diyor ki, 'Sen nereden biliyorsun onun cennete gittiğini?' 'Allah rahmet eylesin' diyerek hükmü Allah'a bırakmak gerekir'' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler