İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Camide adli yıl açılışı yapıldı!

Camide adli yıl açılışı yapıldı!

Camide adli yıl açılışı yapıldı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2969 Beğen : 0

Sidney şehrindeki Gelibolu Camii'nde yapılan törene, Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti Adalet Bakanı Gerek Smitsh, Cumhuriyet Başsavcısı Tom Bathursth, Barolar Başkanı Justin Dowd, Başhakim Artur Emmett, yüksek yargı üyeleri ile çok sayıda hakim, savcı, avukat, Türk toplumunun temsilcileri, dernek başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Kur'an-ı Kerim'den Rahman süresinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Barolar Başkanı Justin Dowd, ülke tarihinde böyle anlamlı bir programın ilk defa yapıldığını, bunun da Avustralya için çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

Adli yıl şimdiye kadar kiliselerde yapıldığını hatırlatan Dowd, Sidney'de Türklerin yaşadığı Auburn semtindeki camide yapılmasının hukuk camiası açısından da ehemmiyetli olduğunu kaydetti. Birbiriyle savaşan ve savaş esnasında dost haline gelen Türkiye ile Avustralya'nın birbirine yakın ülkeler olduğunu hatırlatan Dowd, "Gelibolu Camii isminden de görüldüğü gibi, Çanakkale'den geliyor. Bugün ülke tarihimizde önemli bir adli yıl açılışını yapıyoruz. Bütün yargıçlar ilk defa bu anlamlı tören sebebiyle bir araya gelmiş oldu. Ve aynı zamanda buradaki bütün yargıçlar, ilk defa Müslüman toplumuyla ve Türk halkının yoğun yaşadığı semte gelmiş oldu. " dedi. Yargıçların her zaman adil olması gerektiğini, inancı, ırkı veya düşüncesi ne olursa olsun bütün vatandaşların karşısında her zaman adil davranması gerektiğini kaydeden Justin Dowd, bugün ülkenin tarihi bir gün yaşadığını, yapılan bu törenden çok etkilendiğini belirtti.

Başsavcı Tom Bathursth, töreni düzenleyen Gelibolu Camii Yönetimine ve Türk derneklerine teşekkür etti. Başsavcı Bathursth, "Adli yıl açılışı programının perşembe günü yapılması, ayrı bir anlam taşıyor." İfadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, bütün yargıçlara Gelibolu Camii gezdirildi. Cami hakkında yargıçlara geniş bilgi veren İslami Araştırmalar Akademisi (İSRA) Başkanı Mehmet Özalp, söz konusu törenin, Avustralya'da yaşayan Müslüman toplumuna verilen önemli bir değer olduğunu kaydetti. Başkan Özalp, İslam dininin çehresinin kirletilmeye, Müslümanların ise bütün dünyada 'terörist' olarak gösterilmeye çalışıldığına vurgu yapılarak, "Bu yaklaşımlar, hiçbir zaman doğru değil. Çünkü dinimizde bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibi ağır bir cinayet işlemiş oluyor. Onun için, bugün Avustralya yargıçlarının böyle bir jestte bulunması, çok anlamlıdır.

"dedi. Programdan sonra Türk mutfağına ait çeşitli yemekler ikram edildi. Avustralya'da adli yıl, şimdiye kadar kiliselerde başlatılıyordu.

CİHAN



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler