İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Bulgaristan Hükümeti İmamlara Ödenen Maaşı İptal Etti

Bulgaristan Hükümeti İmamlara Ödenen Maaşı İptal Etti

Bulgaristan Hükümeti İmamlara Ödenen Maaşı İptal Etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1347 Beğen : 0

Bulgaristan'da kurulan geçici hükümet, Diyanet İşleri Başkanlığı ile 1998’de imzalanan protokolü kalıcı olarak feshetti. Bu nedenle, ülkedeki yaklaşık 600 imam 5 aydır maaşlarını alamıyor. Bulgaristan Başmüftülüğü, sorunun bir an önce çözülmesi için Borisov hükümetini göreve çağırıyor.

Bulgaristan’da ülkenin farklı bölgelerinde görev yapan yaklaşık 600 imam tam 5 aydır maaşlarını alamıyor.

Bunun nedeni ise, bir önceki teknokrat hükûmetin, Bulgaristan ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 1998’de imzalanan protokolü tek taraflı olarak feshetmesi.

1998 yılında iki ülke arasında imzalanan söz konusu protokolle, Türkiye Diyanet İşleri, Bulgaristan'da cami imamları ve İslam eğitim kurumlarına maddi destek sağlıyordu.

Mestanlı, Rusçuk ve Sumnu’da üç İman Hatip Lisesi ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü de finansman için Diyanet’ten destek alan kurumlar arasında.

Bulgaristan Başmüftülüğü, daha önce Türkiye Diyanet İşleri'nden sağlanan paranın tamamen yasal yollarla geldiğini ve yıllık 1 milyon avroyu bulduğunu duyurdu.

Başmüftü Mustafa Aliş Haci’da, daha önce Rudozem'de katıldığı hatim duasının ardından imamların durumu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

600 imam görevli ülkede bunların sadece 19 tanesinin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevli olduğu, geri kalanının ise ülkenin kendi vatandaşı olduğu biliniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler