İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Budistlerin saldırdığı Cami taşınıyor

Budistlerin saldırdığı Cami taşınıyor

Budistlerin saldırdığı Cami taşınıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2918 Beğen : 0

Sri Lanka'nın Dambulla adasının merkezinde bulunan 50 yıllık bir cami Budist rahiplerin olay çıkarması üzerine başka bir yere taşınıyor. Rahipler "Budistler için kutsal bir alanda kaçak inşa edildiğini" iddia ettikleri camiyi yıkmakla tehdit edince, Sri Lanka hükümeti caminin taşınmasını emretti.

Dambulla'daki camiye Cuma namazı sırasında saldıran rahipler namazı engellemiş, caminin kaldırılmaması halinde yıkacakları tehdidinde bulunmuştu.

Rahipler bölgedeki bir Hindu tapınağının da kaldırılmasını istedi.

Sri Lanka yönetimi, "başbakanın, caminin en kısa sürede uygun bir yere taşınmasını emrettiğini" duyurdu, ülkedeki müslüman milletvekillerinin ise kararı reddettiği bildirildi. Müslüman liderler ise konuyla ilgili kendilerinden görüş alındığı haberlerinin yalanladı, caminin taşınmasına karşı olduklarını belirttiler.

Bölgede yaşayan Müslümanlar caminin 1962 yılından beri hizmet verdiğini ifade ediyor. Budist rahipler ise, 1982'de alanın Budizmin kutsal alanı ilan edildiğini, caminin yakın zamanda ibadete açıldığını iddia ediyor.

Anayasal olarak Budizm Sri Lanka'nın resmi dini ve ülkenin yüzde 70'i Budist...

Analistler, bir etnik çatışma olduğunda hükümetin çoğunluk lehine karar vermek için baskı altında olduğunu söylüyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler