İslami Haberler

Bosna'da Risale-i Nur Kongresi

Bosna'da Risale-i Nur Kongresi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3090 Beğen : 0

23-25 Mart 2012 tarihleri arasında Saraybosna Üniversitesi işbirliğiyle yapılacak olan kongrenin konusu, "Said Nursî'nin Medeniyet Anlayışı."

25 Mart Pazar günü Saraybosna Üniversitesi'nin konferans salonunda Bosnalıların da katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Panelin konusu ise "Said Nursî'ye göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'ân Medeniyeti." Kadir Akbaş'ın yöneticiliğini yapacağı panelin konuşmacıları arasında Bosna'nın Mehmet Âkif'i olarak nitelendirilen Bosna Millî Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç de yer alıyor. Diğer konuşmacılar MEDAM Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz olacak.

Risâle-i Nur Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, "Saraybosna önemli bir sembolik değere sahip. Hem Bediüzzaman Said Nursî'nin Balkan Seyahatine tekabül eden 1912'nin 100. yılı olması hasebiyle, hem de doğu- batı arasında eşik vazifesi gören bir yer olması dolayısıyla Bosna'yı seçtik." ifadelerine yer verildi.

Cihan



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler