İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Binlerce çocuk Fatih Camii’nde namaza başladı

Binlerce çocuk Fatih Camii’nde namaza başladı

Binlerce çocuk Fatih Camii’nde namaza başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2607 Beğen : 0

Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm Din-Der) Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çocukları namaza alıştırmak amacıyla ‘7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum’ etkinliği düzenledi. Binlerce çocuk Fatih Camii’ndeki programa aileleriyle birlikte katıldı. Cami avlusunda kayıt yaptıran çocuklar, büyükleriyle birlikte namaz için son hazırlıklarını yaptı. Erkek çocukları cami avlusunda babaları ile birlikte abdest aldı. Kız çocuklarının kıyafetleri ise anneleri tarafından özenle düzeltildi. Başörtüsünü örten ve abdestini alan çocuklar daha sonra camiye girdi.

Çocuklarıyla birlikte camiye gelen vatandaşlar, mutluluklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar etkinliğe katılmak için şehir dışından geldiğini aktardı. Aileler, namazı önemsediklerini ve çocuklarını alıştırmak için hiç düşünmeden programa katıldıklarını ifade etti. Heyecanlı oldukları gözlerinden okunan çocuklar ise namaz kılmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Namaz için ezanın okunmasını bekleyen çocuklar, camide de oyun oynamaktan geri kalmadı. Kimi arkadaşıyla güreş tutu, kimi de getirdiği balonlarla oynadı. Cami cemaati ise çocukların camilere ve namaza alıştırılması anlamında etkinliği yerinde buldu. Vatandaşlar, çocuklarla birlikte namaz kılmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Fatih Camii’ni tıka basa dolduran çocuklar, büyükleriyle birlikte öğle namazını kıldı. Yaşları daha küçük olan çocuklar ise safların arasında dolaşmayı tercih etti.

Tüm Din Hizmetleri Derneği Genel Başkanı Metin Kaçar, “Biz Tüm Din Hizmetleri derneği olarak bu sene camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarla ilgili bir program hazırlamak istedik. Peygamber efendimizin ‘7 yaşına geldiklerinde çocuklarınıza namaz öğretin’ hadisi şerifinden yola çıkarak 6-12 yaş grubu çocuklarımızı davet ederek toplu namaz kılmak istedik. Biz davet ettik, çocuklarımızda aileleri ile birlikte icabet ettiler.” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklara namaz sonrasında seccade, tesbih, takke ve başörtüsü gibi hediyeler verildi. Yapılacak kura sonunda da bazı çocuklara altın, tablet gibi hediyeler verileceği bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler