İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Azerbaycan'da Helal Otel hizmetleri yönetim sisteminin kurulması

Azerbaycan'da Helal Otel hizmetleri yönetim sisteminin kurulması

Azerbaycan'da Helal Otel hizmetleri yönetim sisteminin kurulması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2225 Beğen : 0

Uluslararası Kur'an Haber Ajansı (IQNA)'nın Azer News haber ajansından aktardığına göre, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Helal otel yönetim sistemi' adı altında bir proje hazırlamaktadır.

Bu proje, otellerde helal hizmet sunmak için genel şartlar içermektedir.

Bu şartlar otelleri müşterilere karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için kendi taahhütlerine uymakla görevlendirmektedir.

Bu şartlar üzerine reklamların başlatılması, kampanyalar ve misafirleri aldatmak amacıyla fiatların yükseltilmesine izin vermemektedir. Bunun yerine misafirlerin hassasiyetlerine teveccüh etmeyi gerektirmektedir.

Bu projenin yetkililerinden biri olan Azerbaycan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Rahman Seferov 'Proje , helal hizmetler sunmak isteyen otellerin koşullarını ve müşteriler için hangi özel hizmetlerin sağlanması gerektiğini belirlemektedir; hatta bu otellerde sağlık için kullanılan malzeme ve techizat da İslami standartlara uygun olmalıdır' dedi.

Bu otellerin odalar, yüzme havuzları, masaj odaları ve giyinme odalarında hiçbir şekilde işitme cihazı ve kamera bulunmamaktadır. Tüm hizmetler kadınlar ve erkekler için ayrı olarak sağlanmaktadır.

Otel personelinin üniformaları İslami standartlara uygun olmalı ve otelin temizlik hizmetleri yüksek seviyede ve İslami tavsiyeler doğrultusunda sürdürülmelidir.

Helal gıdaların bu otellerde bulunması diğer şartlardan birisidir. Böylece Müslüman turistler rahatlıkla ikamet ettikleri yerde bunları kullanabilirler.

Günümüzde , Müslüman turizm pazarı dünya turizm endüstrisinde en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline gelmiştir. Sebeplerden biri, Müslümanlar dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturmaktadır.

Geçen yıl Müslüman turistler tarafından yaklaşık 155 milyar dolar harcamıştı ki dünya turizm pazarının toplam maliyetinin % 13 oluşturmaktadır.

Birçok ülke Müslüman turistlere doğru yer sağlayarak bu karlı pazardan yararlanmaya çalışmaktadır.


Etiketler : Azerbaycan, Helal, Otel,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler