Almanya’da bir grup Selefi, keyfi bir şekilde şeriat polis birliği kurdu. Wuppertal kentinde çetevari şekilde kurulan ’polis birliği’ özellikle akşam saatlerinde kentte denetim yapıyor
Bild gazetesinin haberine göre, Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Wuppertal kentinde yaşayan Selefiler tarafından oluşturulan yasa dışı ’polis birliği’ üyeleri, üzerinde ’Şeriat Polisi’ yazan turuncu yelekler giyiyor.
Özellikle akşam saatlerinde kent sokaklarında dolaşan Selefi gençler, kendilerine göre polis görevi yapıyor. Sokaklarda gençlere Selefiliği anlatarak kendilerine katılmaya davet eden ’Şeriat polisleri’, gençlere kendi İslami bakış açılarını empoze etmeye çalışıyorlar.
Video paylaşım sitelerinde yaptıkları kontrollere ilişkin görüntüleri paylaşan Selefi gençlerin, özellikle disko ve barlar ile kumarhane önlerinde kontrol yaptıkları görülüyor.
Alman Polisi’nin çarşamba akşamı müdahale ederek, soruşturma başlattığı Selefi gençler hakkında birden fazla suç işledikleri gerekçesiyle inceleme yürüttüğü belirtiliyor.
Wuppertal Polis Müdiresi Birgitta Radermacher, güç kullanma yetkisinin sadece devlete ait olduğunu belirterek, ’İnsanların korkutulmasına ve baskı yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kendilerine bu tür baskı yapılanlar ya da görenler 110’dan polisi arasınlar’ diyerek vatandaşları uyardı.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Müslümanlarda Hindu paniğiYorumlar : 0
Hz.Alinin doğumu nevruzla birlikte kutlanacakYorumlar : 0
İşte dünyayı yakan yüzsüz adam!Yorumlar : 0
Emine Erdoğan Budistlere hayret ettiYorumlar : 0
İslamofobi de Yahudi düşmanlığı gibi cezalandırılmalıYorumlar : 0
Myanmar'ın Müslüman nüfus politikası: Sınırdışı et...Yorumlar : 0
"Şems'in ölümü" hala sır !Yorumlar : 0
Obama'nın Myanmar uyarıları sürüyor