İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da helal ürün fuarı açılacak

Almanya'da helal ürün fuarı açılacak

Almanya'da helal ürün fuarı açılacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2941 Beğen : 0

Almanya'da dev gıda üreticileri bazı malları için helal sertifikası alırken, orta dereceli üreticilerin helal ürünlere olan ilgisi diğer Avrupa ülkelerine göre çok az. Alman tüketici mallarını kontrol dairesi 'Stiftung Warentest'in verilerine göre 2011'de Almanya'daki helal ürün satışından elde edilen ciro oranı yüzde 2 idi.

Stiftung Warentest, Almanya'daki İslami kuruluşlara bir çağrı yaparak Almanya'da ortak bir helal ürün standardı belirlenmesini istedi. Almanya'daki Müslüman kuruluşlar arasında gıda ürünlerine ilave edilen katkı maddeleri konusunda farklı görüşler bulunuyor. Bazıları alkol temelli aroma maddelerini sakıncalı görmezken diğerleri bunun helal olmadığını düşünüyor. Alkollü içki ve domuz etinin haram olduğundan ise hiç birinin şüphesi bulunmuyor. Helal etlerin temini için ise Almanya'da İslami kesime çok sınırlı olarak izin veriliyor.

Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Almanya'da da son yıllarda helal ürün pazarı bol kazançlı büyük bir gelişme gösterdi. Gelecek yıl Almanya'nın Stuttgart şehrinde 25-27 Mayıs tarihlerinde helal ürünlerin tanıtıldığı bir fuar düzenlenecek. 'Helal Expo Stuttgart' isimli fuarda çeşitli şirketler tarafından İslami kurallara uygun olarak üretilmiş ürünler görücüye çıkacak. Fuarda gıdanın dışındaki teknolojik, mali ve hizmet içeren mallar da sergilenecek.

Avrupa'da helal ürünlerden elde edilen yıllık ortalama ciro 70 milyar Dolar. Almanya'da helal ürün satışlarından elde edilen yıllık ciro ise 4-5 milyar Dolar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler