İslami Haberler

Alevilerden flaş çağrı

Alevilerden flaş çağrı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2537 Beğen : 0

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ile Alevi Vakıfları Federasyonu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

IŞİD'in insanlığın ve uygarlığın düşmanı olduğu belirtilen açıklamada, Kobani'nin (Ayn El Arab) 24 gündür IŞİD'e direndiği vurgulandı.

Açıklamada, Kobani'deki feryadı uygar ülkelerin duymak istemediğine işaret edilerek, bu saldırıların sorumlusu ülkelerin, Kobani'nin düşmesini bekledikleri ifade edildi. Alevi federasyonları olarak inançları ve farklı etnik kimlikleri karşı karşıya getiren bu politikaları tümüyle reddettikleri bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Halkımızı sağduyulu davranmaya, kışkırtıcı eylemlerden uzak durmaya davet ediyor, tercihimizi savaştan yana değil barıştan, saldırganlıktan ve linçten yana değil halkların kardeşliğinden yana yapıyoruz. Çünkü, Aleviler olarak gerici ve faşizan tehlikenin farkındayız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden ve suskun kalmayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler