İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler AİHM'den Rusya Müslümanlarının talebine onay

AİHM'den Rusya Müslümanlarının talebine onay

AİHM'den Rusya Müslümanlarının talebine onay
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2402 Beğen : 0

Kaliningrad'da yapımına başlanan ve yüzde 80 tamamlanan caminin inşaatının durdurulması üzerine AİHM'ye yapılan başvuru kabul edildi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin ilk kez Rusya Müslümanlarının cami edinme hakkı konusundaki başvurusunu kabul ettiği bildirildi.

Rusya’da tanınmış bir avukat olan Dagir Khasavov “Islam News” ajansına konu ile açıklamalarsa bulundu. Kaliningrad şehrinde yaşayan Müslümanlar Rus mahkemeleri bu konudaki tüm başvurularını reddedince cami edinme hakkı elde edebilmek için AİHM’e başvurdu.

Kaliningrad Müslümanları 20 yıldan uzun bir zamandır cami inşa etmek için mücadele veriyor. 2009 yılında şehir yönetimi Müslümanlara bu amaçla arazi tahsis etmişti. Cami inşaatı 2010 yılında başladı, ancak Aralık 2013 yılında askıya alındı. Kaliningrad Mahkemesi 1 Nisan 2013 tarihinde cami arazisinin rekreasyon alanı ve bölgesel öneme sahip kültürel mirasın tampon bölgesi içinde olduğunu iddia ederek arazi tahsis kararını iptal etmişti

Rusya Yargıtayı da Kaliningrad’da Müslümanların cami yapımını yasaklayan alt mahkeme kararı temyizini reddetti. Şehir yönetimi ise mahkeme kararlarına dayanarak yüzde 80’i yapılmış olan caminin yıkılmasını talep ediyor.

AİHM, Yargıtay’ın kararından sonra Müslümanların yaptığı başvuruyu kabul etti. Başvuru kısa bir süre sonra incelenerek karara bağlanacak.

Rusya'da çeşitli şehirlerde cami sayısının az olması ya da hiç olmaması Müslümanlar ve hükümet arasında ciddi sorun olarak duruyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler