İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD'li müslümanlardan şaibeli isme tepki

ABD'li müslümanlardan şaibeli isme tepki

ABD'li müslümanlardan şaibeli isme tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2750 Beğen : 0

Son din özgürlüğü raporuyla Ankara'yı kızdıran bağımsız Amerikan devlet kurumu USCIRF, yeni bir şaibeli gelişmeye sahne oldu.

Cumhuriyetçi Kongre liderleri, komisyonda süresi dolan iki üyenin yerine İslam karşıtı çevrelerle ilişkilendirilen isimler tayin etti. Senato Cumhuriyetçi Azınlık grubu lideri Mitch McConnell'in kontenjanından komisyona atanan Suriye asıllı Amerikalı Müslüman Dr. Zuhdi Jasser, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından 'İslam'dan nefret edenlerin tam bir kuklası ve İslamofobi hazırlayıcısı' olarak görülüyor.

Geçtiğimiz hafta Amerikalı Müslüman hukukçular, öğrenciler, Müslüman kuruluşların liderleri ve imamlar, Jasser'in adaylığının feshedilmesi çağrısı ile bir bildiri yayınladı.

Seçimin protesto edildiği açık mektupta, Jasser'in "Amerika Birleşik Devletleri içinde dini özgürlükleri azaltmak için çabalayan bir isim" olduğuna dikkat çekilerek, USCIRF gibi dini özgürlükleri genişletmeyi hedeflediğini iddia eden bir kuruma atanmasının yarattığı çelişkiye dikkat çekildi. Mektup, Jasser'i seçen Senatör Mitch McConnell dahil olmak üzere Senato liderlerine de teslim edildi.

Amerikan Müslüman kuruluşlarının çoğunun 'siyasal İslamcılar' ve radikallerin kontrolünde olduğunu öne süren Jasser'in neocon çevrelerdeki popülaritesi dikkat çekiyor. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in komisyona atadığı Princeton Üniversitesi profesörü Katolik düşünür Robert George ise Center for American Progress (CPA) adlı düşünce kuruluşunun 'Korku Anonim Şirketi' adlı raporunda İslamofobi'yi körükleyen bazı şahısları fonladığı belirlenen Bradley Vakfı'nın yönetim kurulu üyelerinden.

George, vakıftaki rolünün Müslüman haklarını savunmayı engellemediğini söylüyor.

Beyaz Saray ve Kongre'ye bağlayıcı olmayan tavsiye makamındaki ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu, Obama yönetiminin bu alanda geçen yıl Erdoğan hükümetinin attığı adımlara övgülerine rağmen, son yıllık raporunda Türkiye'nin 'özellikle endişe veren ülkeler' statüsüne alınması tavsiyesinde bulunmuştu. Üyelerden biri sonucu değiştirecek şekilde kararını Türkiye lehine çevirdiği halde prosedür gerekçeleriyle bunun rapora yansımasına imkan vermeyen Komisyon Başkanı Leonard Leo da cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell tarafından atanmıştı.

Misyoner grupların özel teşvikleriyle Kongre tarafından kanunla kurulan USCIRF, ağırlıklı olarak Hıristiyanların azınlıkta olduğu ülkelerdeki din özgürlüğü sorunlarını mercek altına almakla eleştiriliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler