İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler AB'de nüfusun yüzde 5'i Müslüman

AB'de nüfusun yüzde 5'i Müslüman

AB'de nüfusun yüzde 5'i Müslüman
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2880 Beğen : 0

AB'de nüfusun yüzde 5'i Müslümanlardan oluşuyor ancak Müslümanların oranının çok daha yüksek olduğu algısı hakim...

Avrupa Birliği’nin 2008 verilerine göre genel nüfusu 495,4 milyon olarak açıklanmıştı. Bu rakamın 2060 yılında 505,7 milyona çıkması bekleniyor.

2013 yılında yapılan bir araştırmada Avrupa'da 2010 yılında, nüfusun yüzde 78,6'sı Hristiyanken, bu oranın 2020 yılında yüzde 78'e gerilemesi beklentisine yer veriliyor. Araştırmaya göre, kıtada yaşayan Müslüman nüfus, 1970 yılında toplam nüfusun yüzde 2,7'sini oluştururken, 2020'de bu oranın yüzde 5,9'a yükselmesi bekleniyor. Buna neden olarak, göç ve diğer dinlerin mensuplarına oranla Müslümanların sahip olduğu daha yüksek doğum oranı gösteriliyor.

AB nüfus verilerine göre Fransa’da 63.4 milyonun 5.5 milyonu, Almanya’da 82.3 milyonun 3.5’i, İngiltere’de 60.9 milyonun 1.8’i ve İsveç’te 9.1 milyonun 0.5 milyonu Müslümanlardan oluşuyor. İngiltere ve Fransa'da Afrika kökenli Müslümanlar çoğunluktayken Almanya'da Türk nüfus daha fazla. Avrupa'da Ortadoğu, Afganistan, Pakistan kökenli de çok sayıda Müslüman bulunuyor.

Avrupa’da 2007 kayıtlarına göre en çok Müslüman nüfusun bulunduğu şehirler ise; Brüksel, Kopenhag, Marsilya, Paris, Strasburg, Berlin, Köln, Duisburg, Amsterdam, Rotterdam, Malmö, Birmingham , Bradford, Blackburn, Dewsbury, Leicester, ve Londra olmuştu.

Öte yandan Avrupa'da Müslümanların oranının çok daha yüksek olduğu algısı hakim. Örneğin geçtiğimiz hafta saldırıların yaşandığı Fransa'da halk Müslümanların nüfusa oranının yüzde 31 olduğunu düşünürken gerçekte bu rakam yüzde 4. Bu uçurum diğer ülkelerde de değişmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler