İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler ABD, Myanmar'daki evlilik yasasına tepki gösterdi

ABD, Myanmar'daki evlilik yasasına tepki gösterdi

ABD, Myanmar'daki evlilik yasasına tepki gösterdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 4839 Beğen : 0

ABD hükümet sözcüsü Myanmar'da kabul edilen evlilik yasasını eleştirdi ve yasanın geri çekilmesini istedi. Yasa, Budist kadınların Müslüman erkeklerle evlenmesini yasaklıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Myanmar'da Budist kadınların Müslüman erkeklerle evlenmesini yasaklayan yasayı eleştirdi ve yasanın geri çekilmesi konusunda Myanmar hükümetini uyardıkları söyledi.

ABD adına açıklama yapan hükümet sözcüsü Jan Psaki, yasanın insan haklarına ve kadın haklarına aykırı olduğunu, bölgedeki etnik ve dini çatışmayı alevlendireceğini söyleyerek geri çekilmesi yönünde uyarıda bulunduklarını söyledi.

Psaki, bu yasanın Myanmar'da yaşayan Müslümanlar, Hristiyanlar ve diğer azınlıklara karşı şiddeti ve saldırıları artıracak olumsuz bir adım olduğunu söyledi.

21. yüzyılda böyle bir yasaya yer yok diyen Psaki, ABD hükümetinin yasanın geri çekilmesi için Myanmar hükümetini uyardığını ve Myanmar'dan olumlu bir adım beklediklerini ifade etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de aynı yasaya daha önce tepki göstermiş ve Örgütün Asya Direktörü Brad Adams, Budist milliyetçiler tarafından önerilen yasa teklifinin ayrımcılık yaptığını ifade ederek, "Bu teklif kadınların kimle evleneceklerine özgürce karar verme hakkını ortadan kaldırır ve Burma'daki dini özgürlük ve kadın haklarında büyük bir geri dönüşe damgasını vurur" açıklamasında bulunmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • rukiye egl

    rukiye egl

    tuzlayım da kokmasın. (gündem oluşturacak bir bu mu kalmıştı. orta doğuda da müslüman kardeşlerimiz ölüyor bilmiyorum farkındalar mı)

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler